ABD BAŞKANLIK SEÇİMİNİ KİM KAZANACAK? MİLYONLARCA AMERİKALI SANDIK BAŞINDA | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

30 Nisan 2024 - 03:47

ABD BAŞKANLIK SEÇİMİNİ KİM KAZANACAK? MİLYONLARCA AMERİKALI SANDIK BAŞINDA

ABD BAŞKANLIK SEÇİMİNİ KİM KAZANACAK? MİLYONLARCA AMERİKALI SANDIK BAŞINDA
Son Güncelleme :

04 Kasım 2020 - 9:16

1290 Okuma

ABD Başkanlık seçim sonuçları için dünyanın gözü kulağı Amerika’dan gelecek açıklamalara çevrildi.

ABD’de kimin kazanacağı merak edilen konular arasında yerini aldı. Amerika tarihinin en yüksek katılımlı seçimi olarak lanse edilen 2020 ABD Başkanlık Seçimi, Koronavirüs nedeniyle yüksek oranda posta yoluyla gerçekleşti. Associated Press (AP) haber ajansının yayınladığı resmi olmayan seçim sonuçlara göre ABD Başkanı Trump, West Virginia eyaletinde rakibi Biden’i yendi. ABD’de başkanlık seçimlerinin yanı sıra 435 sandalyeli Temsilciler Meclisi’nin tümü ve Senato’nun üçte biri için de seçim yapıyor. Türkiye’nin yakından tanıdığı Kuzey Carolina Senatörü Lindsey Graham, Demokrat rakibi Jaime Harrison’a karşı Senato’daki koltuğunu korumayı başardı.

Seçimin en kritik eyaletlerinden Florida’da oyların yüzde 98’i sayıldı. Buna göre; Trump yüzde 51.3’le 29 delegeyi hanesine yazdırmak üzere. Seçimde ilk el değiştiren eyaletin ise Arizona olma ihtimali var. Arizona’da oyların yüzde 73’üne göre Biden, Trump’ın epey önünde. Biden’ın oy oranı yüzde 53.6, Trump’ın ise 45.1.

AP’nin öngörülerine göre Joe Biden, Batı Yakası’nı silip süpürdü. Beklendiği üzere 55 seçici kurul üyesi bulunan California’yı Biden kazandı. Yedi delegeli Oregon ve 12 delegeli Washington eyaletleri de Biden’ı Amerikan Başkanı olarak görmek istiyor. Doğu Yakası’nın kuzeyindeki New Hampshire eyaletini de kazanan Biden, seçici kurul delege sayısını 209’a çıkardı.

Tahminlere göre; Donald Trump ise 10 delegeli Missouri’yi, dört delegeli Idaho’yu ve altı delegeli Utah’ı da alarak seçici kurul üye sayısını 118’e yükseltti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.