Rusya’dan Fransa ve Avusturya havayollarına ret | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

30 Nisan 2024 - 15:41

Rusya’dan Fransa ve Avusturya havayollarına ret

Rusya, Air France ve Austrian Airlines havayollarına ait yolcu uçaklarının Belarus hava sahasını kullanmadan Moskova seferini gerçekleştirmek için oluşturdukları yeni rota düzenlemesini kabul etmemesi sonucu uçuşlar iptal edildi.

Rusya’dan Fransa ve Avusturya havayollarına ret
Son Güncelleme :

28 Mayıs 2021 - 15:48

1480 Okuma

Yunanistan’ın başkenti Atina’dan Litvanya’nın başkenti Vilnius’a giden ve içerisinde 123 yolcusu bulunan Ryanair’e ait yolcu uçağı Belarus üzerinden transit geçerken başkent Minsk’e zorla indirilmiş ve uçakta seyahat eden Belaruslu muhalif gazeteci Roman Pratasevich’in gözaltına alınmıştı. Belarus Hava Kuvvetlerine ait MiG-29 tipi savaş uçağın zorla indirilmesinin ardından Avrupa ülkeleri Belarus’u suçlarken, Rusya destek vermişti. Gelişmelerin ardından hava yolları, rotalarını değiştirerek Belarus hava sahasını pas geçmeye başladı. Avrupa Birliği, Belarus’a hava sahasını kapatırken Rusya da Fransa ve Avusturya uçaklarının rotasını değiştirmesine izin vermedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.