EĞİTİM Mİ? GÖZ ÇIKARMAK MI? | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 15:50

EĞİTİM Mİ? GÖZ ÇIKARMAK MI?

EĞİTİM Mİ? GÖZ ÇIKARMAK MI?
Son Güncelleme :

23 Ekim 2020 - 14:20

1.2880 Okuma

Global Pandemi tüm dünyada olduğu gibi bizi de  yeni bir Eğitim sistemi ile karşı karşıya bıraktı. Mart ayında başlayan covid-19 nedeni ile tüm ülkelerde olduğu gibi bizim ülkemizde de eğitim süreci etkilendi. Okulların yüz yüze eğitim ve öğretim faaliyetlerine kapatılması ve eğitimin uzaktan internet üzerinden devam edilmesi süreci.  Tüm öğrencilerimiz gibi velilerimiz de bu sürece uyum sağlamak için epeyce uğraştık. MEB’in uzaktan eğitim sistemi  EBA, bu aşamada zor da olsa süreci idare etmeye çalışıyor.

Çocuklarımızın eğitimi için verdikleri çaba hiçbir ebeveynin gözünden kaçmadığını tahmin edebiliyorum. Ne kadar çok okullarını sevdiklerini, eğitimleri için verdikleri çaba ve çocukların sorumluluklarını yerine getirdikleri gerçekten takdire şayan bir durum. Öğrencilerin bu çabalarını görmek hepimize umut kaynağı oluyor. Kademeli olarak açılan okulların ilk önce ana sınıfı ve 1. Sınıfların Örgün eğitime adım atmaları daha sonra 2, 3 ve 4. sınıf ile 8. Sınıflar ve 12. Sınıfların da örgün eğitime tekrardan başlamaları ve okullarına, öğretmenlerine kavuşmaları; 9.sınıfların örgün eğitime başladılar. Acaba bu ülkemiz açısından iyi oldu mu? Diğer ülkelerde gördük ki okulların açılması ile covid-19 çocuklarda ve eğitimcilerde görüldü. Ve tekrardan her şey başa döndü. Muhtemelen hepiniz yakınızda bulunan okulların giriş çıkış kapılarındaki hengame’yi gördünüz. Belki de televizyonda görmüşsünüzdür. Ne bir önlem ne sosyal mesafe. Bizler çocuklarımızın iyi eğitim alması için okullarına öğretmenlerine kavuşturmadık mı?

 Peki biz buna hazır mıydık?

Önlemler yeterince alındı mı?

Tabi biz aramızda bunları tartışırken ne olacak diye düşünürken ya da sağlığımız diye endişelenirken okullarda ‘ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERDE COVİD-19 TESTLERİ POZİTİF ÇIKTI’ birde karantinaya alınan  öğrencilerin olması. Bu haberleri duymak, okumak endişe ve telaşları iki katı arttırdı. Neden sessiz kalınıyor? Neden haber platformlarında silik haber olarak görüyoruz. Lakin ‘kaş yaparken göz çıkarmak ’değil miydi bu. Peki ne olacak şimdi? Hatalı olan taraf  çocuklarının daha iyi eğitim alması için okula gönderen aileler mi? yoksa okul idaresi mi? Öğretmen mi?…

Gelelim bir de okula gönderilmeyen çocuklara.

Bu çocukların eğitimi nasıl olacak?

EBA TV’den ders dinlemeleri yeterli olacak mı?

Veliler evde çocuklarına ne kadar yeterli olabilecek?

Peki tüm eğitim sürecinde çocukların okula gitmemesi; yada neden velisinin okula göndermediği? Eminim sorsalar velilere gerekçeleri mutlaka vardır. Yoksa kim istemez ki çocuğunun eğitimine devam etmesini. Bu durumda olan öğrencilerin eğitimlerinden kendilerinin sorumlu olması çocukların omuzlarında büyük bir yük değil mi? Hal böyle olunca hepimizin neler olacağı hususunda izlemek ve beklemekten başka yapabileceği hiçbir şey yok..

Tüm öğrencilere başarılar ve sağlıkla geçirebilecekleri eğitim-öğretim yılı diliyorum. Umarım en kısa sürede bu süreci atlatır. Güzel günleri hep birlikte görürüz.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Nazike Aktürk Orta 4 Kasım 2020 / 22:45 Cevapla

Cok iyi bir konuyu ele almissiniz..pandemi bu kadar artarken..okullarin durumu vahim halde..umariz bir yol bulunur..uzaktan egitime dewam edilir