BİZİM ORMANLARIMIZ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

18 Nisan 2024 - 12:32

BİZİM ORMANLARIMIZ

BİZİM ORMANLARIMIZ
Son Güncelleme :

02 Nisan 2021 - 22:23

3650 Okuma

Geçtiğimiz yıl, ağaçlandırma bölgelerini de yok eden orman yangınlarının  üzüntüsünü hepimiz yaşıyoruz.
Yangın sonrası gerek resmi gerekse  sivil toplum örgütleri bölgedeki ormanlarımız konusunda  önemli kamuoyu oluşturdular.
Tarımsal  Kalkınmaya Destek amacı ile  ‘Bal Ormanları Eylem Planı’nın tüm yanan sahalarda uygulanmasını öneriyorum.
BAL ORMANI statüsüne çevrilip oluşturulacak konuya uygun yeni alanlarda Arıcılık ve Bal üretimine uygun katma değeri yüksek fidanlar ekilebilir, ağaçlandırma sahalarının uygun yerlerine ‘Aromatik Tıbbi Bitkiler ekilebilir.
Yeni Bal Ormanları’nın  oluşturulması ülkemizdeki Arıcılık faaliyetlerini geliştireceği gibi tarımsal üretimin artmasına, Kentlerimizin  Bal üretim  Kentleri  olmasına yol açacaktır. Bu özellik, bölgelerimizin  kültürüne ve turizmine de önemli katkılar sağlayacaktır. Ormanlarımızın ve altında ki  bitki örtüsünün artışının  küresel ısınmaya da olumlu etkileri olacaktır.

Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli; ‘Arıcılık biyolojik çeşitliliğimizin korunması ve gelecek nesillere aktarılmasıdır. Sürdürülebilir gıda güvenliği ve aynı zamanda topraklarımızın büyük kısmını tehdit eden  erozyonun önlenmesi bakımından çok önemli bir faaliyettir. Ülke genelinde Bal Ormanlarını arttırmayı hedefliyoruz’ açıklamasında bulunmuştur. Tarım ve Orman Bakanlığı’mızın, Orman Genel Müdürlüğü’nün bu konudaki projelerini ve uygulamalarını ilgi ve takdirle izliyoruz.

Türkiye ağaçlandırma da Avrupa’da birinci sırada.  Orman varlığını arttıran ülke sıralamasında  altıncı. Toplam 22 milyon 900 hektarlık orman varlığımız mevcut.

ABD’ de arıcılığın tarımsal üretime direk katkısı 4 milyar dolar seviyesindedir. 10 milyar dolarlık ürün artış değeri bal arılarından sağlanmıştır.  Bal arıları tozlaşmasından badem, elma, kiraz, şeftali, armut, kayısı, erik, çilek, pamuk, ayçiçeği, anason ve muhtelif meyve ve tarla bitkileri yarar sağlar.  Ülkemiz, 8 milyondan fazla arılı kovan, 83 bin arıcılık işletmesi , ortalama 115 bin ton bal üretimi ile Dünya’da ikinci sırada yer almaktadır. Üretilen Balın 50 bin tonu çam balıdır. 8 bin tonu ihraç edilmektedir. Dünya Çam balı üretiminin %90 nı ülkemizden karşılanmaktadır. Dileğim, yeni projelerin adı  ‘Ormanlarımızdan Bal Aksın’. olsun.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Süper bir fikir 2 Nisan 2021 / 22:48 Cevapla

Süper bir fikir…

Tebrikler 2 Nisan 2021 / 22:49 Cevapla

Süper bir fikir…