Yavuz Ağıralioğlu İYİ Parti’den istifa etti | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 12:19

Yavuz Ağıralioğlu İYİ Parti’den istifa etti

Yavuz Ağıralioğlu İYİ Parti’den istifa etti
Son Güncelleme :

28 Mart 2023 - 20:53

1350 Okuma

NELER YAŞANDI?

İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, 22 Mart’ta yaptığı açıklamada Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı seçim sürecini zehir zemberek sözlerle eleştirmişti. Ağıralioğlu, TBMM’de yaptığı açıklamada “Millet tercihiyle baş başa kalamamış tercih sıkışmıştır. Kurduğumuz masada bize pusu kuruldu.” ifadelerini kullanmıştı. HDP’nin Kılıçdaroğlu lehine açıklama yaptığını söyleyen Ağıralioğlu, “Biz terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız. HDP, Türk demokrasisinin şantajcısına dönüşmüştür. Çocuk katilini övenle kazanmaktansa kaybedelim” demişti.

Ağıralioğlu, gazeteci Albulkadir Selvi’ye 22 Mart’ta açıklamada “Bu benim açıklamalarım aslında İYİ Parti’nin iç sesidir. Çünkü İyi Parti’den bu açıklamadan sonra o kadar olumlu mesaj alıyorum ki… O 72 saat içerisinde maruz kaldığımız hakaretten, dirençten sanki ileride bir mağlubiyet yaşanacaksa bunun faturasını İyi Parti’ye kesilmek istenmesinden dolayı bu itirazı dile getirdiğim için çok yoğun olarak bir destek alıyorum. Bu açıklamayı şahsiyetim, haysiyetim, şerefim için yapmak durumundaydım. Eğer bunu yapmasaydım, kendime olan saygımı kaybederdim. O açıdan bu açıklamayı yaptım, her şeyi göze aldım” dedi.

Ağıralioğlu, 24 Mart’ta Twitter üzerinden yaptığı açıklamada ise “İradem nettir ve zamanla anlaşılacaktır. Parti teşkilâtlarımızın hissiyatı ise bilinsin duyulsun istiyorum. Gelen telefonlardan anlıyorum ki kızgın, kırgın, üzgün, hırpalanmış ve kahırlı bir şekilde oy verilecek. Ben kendi adıma bu vebale ortak olmayacağım” dedi.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.