Nureddin Nebati: Enflasyonda tedrici düşüş yakında | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 12:33

Nureddin Nebati: Enflasyonda tedrici düşüş yakında

Nureddin Nebati: Enflasyonda tedrici düşüş yakında
Son Güncelleme :

23 Kasım 2022 - 14:36

890 Okuma

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, İstanbul’da Darphane’nin 555. yıl etkinliğine katıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul’da katıldığı etkinlikte yaptığı konuşmada, ”Fiyat istikrarını sağlamak ve vatandaşımızın alım gücünü artırmak için kapsamlı adımlar atıyoruz. İnşallah enflasyondaki tedrici düşüş yakın zamanda gerçekleşecektir.” dedi.


“13 ton 513 kilogram altın toplandı”

Bakan Nebati, Darphane Kazandıran Çeyrek Hesap Sistemi’nin başladığı 1 Mart’tan 23 Kasım’a kadar toplam 13 ton 513 kilogram altın toplandığını, bunun bir rekor olduğunu söyledi.


“Döviz hesaplarının toplam mevduatlardaki payı, yüzde 50,6’ya geriledi”

Nebati: “KKM’nin katkısıyla döviz tevdiat hesaplarının toplam mevduatlardaki payı, yaklaşık 20 puanlık bir düşüşle yüzde 50,6’ya gerilemiştir.” dedi.


“MASAK işlem başlattı”

AA’nın haberine göre, Nebati, Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun (MASAK) kripto para işlem platformu FTX’in ilişkili olduğu gerçek ve tüzel kişiler nezdinde inceleme başlattığını bildirdi.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN