Egeli genç sağlıkçılar beyaz önlüklerini giydi | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 14:30

Egeli genç sağlıkçılar beyaz önlüklerini giydi

Egeli genç sağlıkçılar beyaz önlüklerini giydi
Son Güncelleme :

07 Ekim 2022 - 10:57

650 Okuma

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde birinci sınıf öğrencileri, düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giydi. 

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Pandemi döneminde değerlerini bir kez daha anladığımız sağlık çalışanlarımıza yeni cevherler kazandırmak adına en iyi eğitimi vermek için çabalıyoruz. Bugün yolun başında olan siz öğrencilerimizin beyaz önlük giyme heyecanına ortak olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

EÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Suat Cemile Balcioğlu Yerleşkesinde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın yanı sıra Fakülte Dekanı Prof. Dr. Esin Çeber Turfan, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Öğrencilere tam akredite bir araştırma üniversitesinde eğitim alacaklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “ Öğrencilerimiz, üniversitemizin en önemli unsurları. Pandemi döneminde anladık ki sizler olmadan buraların tadı çıkmıyor. Eğitim-öğretimde kaliteyi önceleyen, öğrenciyi merkezine alan bir üniversitede lisans eğitiminizi alacaksınız. Güçlü bir akademik kadroyla bir araya geleceksiniz. Her türlü öneri ve sorunlarınızda gerek hocalarınız gerekse üniversite üst yönetimine kolayca ulaşabilirsiniz. Hayata geçirdiğimiz 80’in üzerinde öğrenci odaklı uygulama ile öğrenci memnuniyetinde A Plus statüsü taşıyoruz. Sizleri araştırma-geliştirme ve proje yapmaya teşvik etmek amacıyla Araştırma Odaklı Öğrenci Merkezini (AROM) ve Proje Etkinlik Merkezini açtık. Yine sizlerin üniversite yönetiminde söz sahibi olmanız adına Öğrenci Senatosunu ve Öğrenci Dekanlığını kurduk. Biz, sizin için buradayız, kapımız sizlere daima açık” diye konuştu.

“Üniversitemizin olanaklarından faydalanın”

Ege Üniversitesi ailesine yeni katılan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Budak, “Üniversitemiz, sizlerin ders dışındaki faaliyetlerini de destekleyecek pek çok olanağı bünyesinde barındırıyor. Sayısı 80’i geçen öğrenci topluluklarımızdan ilgi alanınıza hitap edenlere katılın. Sizler için yenilediğimiz spor tesislerimizden faydalanın. Sınav dönemlerinde 7/24 açık olan kütüphanemizin zengin basılı ve dijital kaynaklarından aradığınız her bilgiye ulaşabilirsiniz. Yabancı dilinizi mutlaka geliştirin, hatta ikinci bir yabancı dil öğrenmeye bakın. Alanınızla ilgili akademik gelişmeleri yakından takip edin. Sizler, geleceğin sağlık çalışanları olarak pek çok hayata dokunacaksınız. Bunu unutmayın. Hepinize başarı ve huzur dolu bir üniversite yaşamı diliyorum” diye konuştu.

Tören sonunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Beslenme ve Diyetetik Bölümünü birincilikle kazanan Yavuzhan Köse’ye beyaz önlüğünü giydirerek plaket verdi. Beyaz önlüklerini giyen çiçeği burnunda sağlıkçılar, heyecanlarını aileleriyle paylaştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.