ABD’den Ukrayna’ya yeni silah yardımı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

18 Nisan 2024 - 19:44

ABD’den Ukrayna’ya yeni silah yardımı

ABD’den Ukrayna’ya yeni silah yardımı
Son Güncelleme :

04 Ekim 2022 - 8:51

660 Okuma

ABD, Rusya’nın saldırılarına karşı Ukrayna’yı desteklemek için yeni bir ek savunma yardım paketi sağlamaya hazırlanıyor.

ABD yönetiminden iki üst düzey kaynağa göre, ABD’nin Ukrayna’ya içinde 4 adet “HIMARS” tipi çok namlulu roketatar sistemi, mühimmat, mayın ve mayına dayanıklı araçları içeren 625 milyon dolar değerinde silah ve güvenlik yardımı sağlayacağı belirtildi. ABD’li yetkililer, yardım paketinin resmi olarak yarın açıklanmasının beklendiğini aktardı.

ABD yönetimi ayrıca geçtiğimiz hafta Ukrayna’ya 18 adet HIMARS tipi çok namlulu roketatar sistemlerini de içeren 1,1 milyar dolarlık yeni savunma yardımı sağlayacağını duyurmuştu. Pakette yüzlerce zırhlı araç, radarlar ve dron sistemleri olduğu aktarılmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.