NATO’ya katılmak isteyen Ukrayna’ya ABD’den yanıt: Başka bir zaman ele alınmalı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 10:44

NATO’ya katılmak isteyen Ukrayna’ya ABD’den yanıt: Başka bir zaman ele alınmalı

NATO’ya katılmak isteyen Ukrayna’ya ABD’den yanıt: Başka bir zaman ele alınmalı
Son Güncelleme :

01 Ekim 2022 - 5:44

620 Okuma

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Beyaz Saray günlük basın brifinginde Ukrayna’nın NATO’ya hızlandırılmış katılım başvurusunu değerlendirdi.

Sullivan, “ABD uzun yıllardır NATO’nun açık kapı politikasını destekliyor. NATO üyeliğine yönelik kararı, 30 müttefik ve katılmak isteyen ülke kendi arasında alır. Ukrayna’ya yardımların en iyi yolunun doğrudan sahaya yardım olduğu görüşündeyiz ve NATO’ya üyelik başvurusu başka bir zaman ele alınmalıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

Sullivan, Rusya’nın Ukrayna’nın 4 bölgesini ilhak etmesini de kınayarak, Ukrayna’ya yönelik yeni yardımların haftaya açıklanacağını kaydetti.

Rusya’nın ilhak anlaşmalarını onaylamasının ardından Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Ukrayna’nın hızlandırılmış prosedür kapsamında NATO üyeliğine başvuracağını söylemişti. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ise Ukrayna’nın üyeliğine sadece 30 NATO üyesinin karar verebileceğini, üyelik için oy birliği gerektiğini belirtmişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.