İZMİREDAİRTV’DE BÜYÜK BULUŞMA | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 05:21

İZMİREDAİRTV’DE BÜYÜK BULUŞMA

İZMİREDAİRTV’DE BÜYÜK BULUŞMA
Son Güncelleme :

29 Eylül 2022 - 9:24

1140 Okuma
Hürriyet’ten tanıdığım, yıllardır çok güzel işlere imza atan, bu işlerin piri, Milli basketbol hakemi Erhan Gölbey ağabeyimin stüdyosundayız, Dev Ajans İzmiredairtv’de. Karşıyaka ile Göztepe’yi denk getirdim
KAF SİN KAF İLE GÖZ GÖZ GÖZTEPE’NİN BULUŞMASI
Saha değil, önce stüdyo. Az kaldı, aynı ligde de buluşacaklar. Yok öyle, başka grupta oynamak filan. İkisi de kardeş. Arayı bozan başkaları. Menfaatçiler, rantçılar. 80 bin kişilik maç çok ağırlarına gitti, kıskandılar da ondan. 1981’deki 0-0 biten rekor kırılan maç, sahada ve dışında son centilmence geçen maç oldu. Birlikten kuvvet doğar, kavga başkalarına yarar. Kapak bile harika. İsyanla başlayan efsane Göztepe, resimler isimler unutulmaz zaferler, 1925 – 2022, Sinan Genç. Göztepe ile Sinan Genç ayrı kalamaz ki. Cuk oturdu. Bu kitapta her şey var. Göztepe’nin değil ki sadece. İzmir’in, hatta Türkiye’nin tarihi, Karşıyaka’nın, Altay’ın, İzmirspor’un, Altınordu’nun tarihi yaşatılıyor. Bucaspor, Yeşilova, Ülküspor, Gaziemirspor da var. Oku, okuyabildiğin kadar. Elinden bırakamazsın, kitap efsane.
DUAYENLERLE GENÇLER OMUZ OMUZA
Adı unutulan, ilk kez duyduğunuz, okuduğunuz isimler. Kaptanlar, başkanlar, teknik adamlar hepsi, neredeyse tamamı kitapta. Yayın da youtube’da. Henüz okuyup bitiremedim, yazarım Sinan Genç kardeşimle karıştırdık sayfaları. Yok böyle bir araştırma, tüylerim diken diken oldu. Meğer ne de cahilmişim, şimdi anladım. Üstatlarımız başta rahmete kavuşan İzmir Baba Sancar Maruflu olmak üzere, Okan Yüksel’e, İbrahim Irmak’a, Tolga Irmak’a Yaşar Aksoy’a, Yaşar Ürük’e, Fethi Aytuna’ya, Bedri Cumhur Doğu’ya, şahsım adına çok teşekkür ediyorum. Hafızaları dert, belgeleri nem görmesin, sağlıklı ömür dilerim. Yolun başındaki gençler Ilgın Acar, Melis Demir ile Selinay Gagaoguzhan’a da çekimleri için teşekkürler.
ZEKİMETİNCE İLE SİNAN GENÇ
Karşıyaka’nın efsane futbolcularından UEFA Lisanslı, futbolcu yetiştiricisi Zeki Yalçınkaya hocamla, program yapmaya başladık.  İşi iyi bilen, hakkını verendir Zeki kaptanım. ZekiMetince programımızın adı. Hürriyet’ten tanıdığım, yıllardır çok güzel işlere imza atan, bu işlerin piri, Milli basketbol hakemi Erhan Gölbey ağabeyimin stüdyosundayız, Dev Ajans İzmiredairtv’de. Karşıyaka ile Göztepe’yi denk getirdim. İki konuk iyi gider. Karşıyakalı Zeki, İzmirsporlu Metin, Göztepeli Sinan. İşte dostluk.  Düşmanlık yok ki zaten. Kitap tanıtımı için belediyeler maçı yaşandı. Atak yapan yapana. Tek gaibi var. Bunu Karabağlar’a bağlı İzmirspor için yapsanız. İlla kitap mı olmalı ? Onu da yaparız, yazarız. Merak etmeyin.
GÖZTEPE SEVDADIR BUNUN ADI
Göztepe takımını tutuyor, tam da semtinde Göztepe’de doğdu, büyüdü, yaşıyor. ‘Gelir misin’ dediğimde bile, naz, niyaz etmedi, koşa koşa geldi. Sempatik, halk adamı, dürüst, dünyayla barışık gazetecidir. Yeni Asır’da birlikte kader birliği yaptık, gece yarılarına kadar çalıştık. Onlarca ödül, tecrübe. Alt yapısı çok sağlamdır, çok da iyi bilir. Öyle çala kalem, yalap şalap yazmış olmak için yazmaz, yazmadı Göztepe’yi. 55 yaşın getirdikleri, 3 yıllık emeğin, çabanın sonucu ortaya çıkan bir tarihi eser. Gördüm, yaşadım. Bilgisayar başında, birlikte dizayn ettiler ‘sayfaların efendisi’ Tolga Irmak kardeşimle birlikte. İbrahim Irmak ustam da yer verdi, destek oldu. Tecrübesiyle, donanımıyla. Trilyonda bir de olsa katkım olduysa nacizane çok sevinirim.
RAFTA KALMAMALI, OKUNMALI
Öyle ‘bir gecede okudum, bitirdim’ diyen olursa. Hamasettir, asparagastır. Soluksuz okudum da, hikâye. Her sayfada derin nefes almanız gerek aslında. Çok da pahalı değil ama. ‘Kurban bayramlarında nasıl 7 kişi danaya giriyorsa’, Efsane Göztepe kitabı için 5 kişi ortak alıp, okuyabilirsiniz. Amaç zaten alıp, okumayıp vitrine, duvara sabitlemek değil. Bakmalık değil, okumalık. Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’i de duvarı asmak yerine, özellikle Türkçesini okumak, doğru bir şekilde anlamak gerekmez mi ? Ne alakası var demeyin. İkra, oku değil mi ? İlk kelime. ‘Yaradan Rabbi’nin adıyla oku’. Anlamadığımız için her kafadan ses çıkıyor. İnanan, safsataya inanıyor. Kuran’ı okuyup anlarsak. Nutuk’u anlasak keşke. Efsane Göztepe de bakmalık bir kitap değil. Kitaplarımızı karşılaştırmak hiç değil amacım, asla. Haddimi bilirim. İyi bilirim. Okumanın önemi, ortada. Oku, oku, oku. Yaradanın adıyla, Allah aşkına, Allah aşkıyla.
TEYZEMİZE ŞİFALAR DİLİYORUM
Bakarsan değil, okursan anlarsın. Sinan Genç’in kitabı tam da böyle. 1000 adet basıldı, bitti, gitti. 5000 daha basılacak Mehmet Sepil başkan, söz verdi diyorlar. Gözleri parlıyor Sinan’ımın. Hakkıdır. Doğumhane kapısında bekleyen, evladını kucağına alan baba gibi. Kadir kıymet bilene. Yaşasın İzmir takımları. Bugünlere getirenlere nasıl rahmet diliyorsak. İki nesil sonra, arkamızdan sallamasınlar istiyorsanız. Tarihimize, kulüplerimize sahip çıkalım. Belki de yarın yok. Hayat bu, kitabını bitirdi. Teyzemiz, anacığı, sultanı tedavi görüyor Sinan’ımın, şifalar diliyorum. Olmasa Sinan olmazdı, kitap olmazdı. Şükranla, şifa, dua ile.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.