MENTÖRLERE BAK | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

23 Nisan 2024 - 11:41

MENTÖRLERE BAK

MENTÖRLERE BAK
Son Güncelleme :

26 Eylül 2022 - 9:43

1250 Okuma
Üzülerek izliyorum. Çiçeği burnunda’ TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’yi, yanıltıyorlar.  Bir başkanın her konuya vakıf olması mümkün değil, bundan da yararlanıyorlar. Esas, asıl, branşlaşma, uzmanlaşma konusuna sıra gelince, bu kez dinlemiyor başkan. O zaman da toptan, hakemlikten anlamıyormuş havası yaratıyorlar. Yine mentörlük konusu çıktı ortaya. İyi mentörler vardı, iyi hakemleri keşfedip, yetiştirip gittiler. Sonra o iyi mentörler, yeni gelen etkili yetkililerin adamı olmadığı için iyi hakemleri badem gibi yediler, yok ettiler. Benden akümülatör, terminatör, regülatör olmaz ama çok güzel mentör olur. Olmaz, yapmazlar. Daha bana kadar ohooo. Haddini bilmek güzeldir.
AYNI İSİMLER AYNI DÜZEN
Meydan bunlara kaldı. Sonra birden kaldırdılar mentörlük sistemini. Şimdi kadroyu yeniden açtılar. Duyamayan, göremeyen güzel insanlar kusuruma bakmasın, beni affetsin. ‘Körler sağırlar birbirini ağırlar’ diye bir sokak jargonu var. Kelime ifadesi, objeler yanlış, verdiği mesaj doğru, Yeni kurulan mentörlük sistemi aynen böyle oldu. Kurula gelenler, gidince tekrar kurula gelmek için adları yok olmasın diye, MHK adaylarını, mentör yapıyorlar. Aynı kişiler üzerinde dönüyor, MHK devranı, düzenidir bu. Süleyman hep başbakan hesabı. Bir şey değişmez yani. Böyle gelmiş böyle, gitmemeli.
EMEKTARA, GENÇ ŞART
10 kişi belirlendi. Biri kesin hariç, ikisi şu an için uygun değil, kalan 7 isim mentör olamaz. Kimi yetiştirdiler ki. Genç hakem bulup çıkarsınlar. Yerlerine veliaht bile bulmadılar, yetiştirmediler. Ego var ya o ego. Rakip gördüklerini bile ekarte etmeye çalıştılar. Dedikoduyla. Hep kendilerine çalıştılar. Yakın çevresindekileri de kendilerinin başarısı, yükselmesi için kullandılar. Ne mentörü Allah aşkına ? Mentör, yetiştiren, kılavuz demek. O bir kişi Engin Kurt’tur, o kadar, hakkıyla. Her daim hakem yetiştirmiştir, katkıda bulunmuştur. Hakkıdır. VAR’a faal olmayan hakemler gelmeli dedik bangır bangır, mentörün de FİFA, ünlü, MHK üyesi olması gerekmez ki. Her ilde ünsüz ama hizmeti ünlü en az 10 kişi sayarım.
GENCE, EMEKTAR MUTLAKA
Hakem ayakkabı bağcığını doğru, düzgün bir şekilde bağlayabilmek bile bir sanattır. Yanlış yaparsan maça yanısır. Her şeye baştan başlanmalı. FİFA kokartlısı kural hatası yapıyorsa. O mentörlerin içinde öyle isimler var ki aman Allah’ım. Aslında tersine olmalı, ilin, kentin duayen, yararlı olacak isimlerine 2 hakem verilmeli. Anılarını anlatır, örnek olur, kuralları MHK öğretir zaten, iyi olmaz mı ? Mesela İzmir’de Fethi Gördük hocam var, verin Metin ile Çetin’i ona. Hem o gençler hocalarıyla ilgilensin hem de bir şeyler öğrensin. Yıllarca üç kuruşa, bedava talim eden o duayenlerimize ücret gelse, fena mı olur ? Diğerleri maşallah hakem camiasına bir adım atıyor. En az 50 yıl düzenli, bol gelir. Çalışmaya gerek yok. Yapışmışlar koala gibi.
GELMELİYDİNİZ, GÖRMELİYDİNİZ
Birkaç kişiyi görmeme adına tereddüt ettim önce. Sonra bu benim camiam dedim ve gittim. 2022-23 sezon açılış törenine. Güzel düzenlenmiş. Tebrik ederim. Tek eksik, duayen hocalarım evlerinden alınmalıydı. Hepsi gelemez ki öyle metro ile filan. Kulüp bazında gelen tek isim TFF’ye getirilen, Göztepe yöneticilerinden sevgili Talat Papatya. Diğerleri nerde ? Hatta kaptanlar, teknik adamlar, futbolcular bile gelmeli idi. Profesyoneli, amatörü. Ortamı, havayı bir görsünler. Öyle sallaması, hep kendilerine yontmak çok kolay. Hayırlı, uğurlu olsun, adil, kazasız belasız, onurlu, insanca bir sezon diliyorum. Herkese, hepsine, hepimize. Fotoğraf desteği için çok teşekkür ediyorum sevgili kardeşim Yılmaz Özlahlan’a, amatöre büyük hizmet veren Ege Spor Life ekibine.
SERVET KAYA VE EKİBİNE BAŞARILAR
Cevat Gök, Tahsin Ürkmez, Cemail Muhtar, Ali Rıza Leblebici, Yusuf Hasar, Sabri Üzümcü, Recep İtmeç, Soner Lafçı, Cemal Erlalelitepe, Şükrü Soysaç, Ümit Kaya, Hüseyin Akman, Nevzat Yörüyen, Cahit Özşener, Naci İşseven, Veli As, Ali Doğan Dere ve daha onlarca, yüzlerce isim, emek verdi, dernekleşmeye katkı sağladı. Yaşayanlarımıza ve rahmete kavuşanlarımıza, şükranla. İkizlerimiz de buraya kadar, bugüne kadar getirdi. Bülent Meralbaysal’a rahmet, ‘Benden bu kadar’ deyip görevi bırakan Cüneyt Meralbaysal’a sağlıklı ömür diliyorum. İzmir Saha Komiserleri Derneği Başkanlığına seçilen Servet Kaya’ya ekibindeki Cüneyt Serdar Canpolat, Fırat Gaziler, Serhat Çölgeçen, Selçuk Sezer, Fikret Uslu ile Ali Dağçeviren’e üstün başarılar diliyorum. Yolunuz engebeli, engelli, zorlu, ama yılmak yok.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.