Adana’da hastanede ihale yolsuzluğu iddiası | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 19:08

Adana’da hastanede ihale yolsuzluğu iddiası

Adana’da hastanede ihale yolsuzluğu iddiası
Son Güncelleme :

26 Eylül 2022 - 14:10

780 Okuma

Adana’nınn Çukurova ilçesindeki hastanede ihale yolsuzluğu yapıldığı iddiasıyla ilgili esli başhekim ve doktorlar da dahil olmak üzere 20 kişi gözaltına alındı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, Balcalı Hastanesi’nde 2018-2021’deki ihalelere fesat karıştırıldığı, kamu zararına sebebiyet verildiği, görevi kötüye kullanma ve rüşvet suçu işlendiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

KAMUYA MİLYONLARCA LİRA ZARAR

Soruşturma kapsamında, kamuyu 3 milyon 677 bin lira zarara uğrattıkları belirlenen 28 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, aralarında hastanenin eski başmüdürü A.Ö, eski başhekimi ve eski başhekim yardımcısı ile doktorların da bulunduğu 28 kişiyi yakalamaya yönelik şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda gözaltına alınan bazı şüpheliler Adana Adli Tıp Birimindeki sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.