Ruslar Kazakistan sınırına yığıldı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 12:13

Ruslar Kazakistan sınırına yığıldı

Ruslar Kazakistan sınırına yığıldı
Son Güncelleme :

23 Eylül 2022 - 15:28

1230 Okuma

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 21 Eylül’de ülkede kısmi seferberlik ilan etmesinin ardından yaşanan panik sürüyor. Askere çağrılma endişesiyle Rusya’yı terk edenler Türkiye, Ermenistan ve komşu ülkelere geçiyor. Rusya’nın Kazakistan sınırında da yoğunluk arttı. Kazakistan-Rusya sınırındaki Aktöbe, Batı Kazakistan ve Kostanay bölgelerindeki sınır geçişlerinde araçlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Kazakistan Ulusal Güvenlik Komitesi Sınır Muhafız Hizmeti tarafından yapılan açıklamada, Kazakistan-Rusya sınırında ülkeye giriş yapan yabancı sayısının arttığı belirtildi. Açıklamada, iki ülke arasında sınırda bulunan 30 kontrol noktasının da normal şekilde çalıştığı ifade edilirken, “Bunlardan 4’ünde yolcu ve araç akışının artması nedeniyle tıkanıklık gözleniyor. Durum kontrol altında” denildi.

Kazakistan Sınır Muhafız Hizmetinin yetkili devlet makamlarıyla birlikte sınır geçişlerinde güvenliği ve düzeni sağladığı, Rusya muhafız birimiyle etkileşim içinde olduğu kaydedildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.