Bağışıklığımızı nasıl koruruz | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

24 Nisan 2024 - 09:10

Bağışıklığımızı nasıl koruruz

Bağışıklığımızı nasıl koruruz
Son Güncelleme :

11 Ağustos 2022 - 12:59

1020 Okuma

Bağışıklık, hepimiz için her dönemde çok önemli bir konu iken koronavirüs salgını vakalarının yavaş yavaş artmasıyla tekrar gündeme geldi.

Mayıs sonu itibarıyla hastaneler hariç tüm kapalı mekanlarda maske kullanma zorunluluğu kalktı. Halbuki vakaların arttığı bu dönemde hem kendimiz hem de sevdiklerimiz için daha temkinli olmalıyız.


Risk devam ediyor

Zorunluluğun kalkmasıyla birlikte koronavirüse karşı aldığımız önlemleri de gevşetmeye başladık. Oysaki hastalık riski devam ediyor.


Takviyelerin hastalıklarla mücadelede rolü büyük

Uzmanlar ise vitamin, mineral, antioksidan ve aminoasit içeren özel hazırlanmış besin desteklerinin önemine dikkat çekiyor.

Bağışıklık sistemini desteklemek adına özel olarak hazırlanmış; vitamin, mineral, antioksidan ve aminoasitlerin dengeli kombinasyonunu içeren takviyeler, hastalıklarla mücadelede önemli rol oynuyor.


Besin eksikliği aşıların etkisini azaltıyor

Yapılan çalışmalar, besin eksikliği yaşayan toplumlarda aşılara daha düşük yanıt oluştuğunu ve mikro besinlerin özellikle de A, C, D ve E vitaminleri ile selenyum ve çinkonun aşıların etkinliğini artırdığını gösteriyor.  Uzmanlar, aşılamanın öncesinde ve sonrasında sağlıklı beslenmenin öneminin altını çiziyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.