Ersin Tatar, İlham Aliyev ile görüştü | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

23 Nisan 2024 - 15:03

Ersin Tatar, İlham Aliyev ile görüştü

Ersin Tatar, İlham Aliyev ile görüştü
Son Güncelleme :

10 Ağustos 2022 - 11:03

690 Okuma

KKTC lideri Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile bir araya geldi. Görüşmede, iki ülke arasındaki karşılıklı münasebetlerin geliştirilmesi masadaydı.

Konya’da, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev arasında görüşme gerçekleştirildi.

Tatar ve Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle 5. İslami Dayanışma Oyunları Açılış Töreni’ne katılmak üzere Konya’da bulunuyor.


Aliyev’e Kıbrıs konusunda bilgi verdi

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Tatar, burada Aliyev ile yaklaşık 40 dakika süren görüşme yaptı.

Görüşmede, Aliyev’e Kıbrıs konusunda bilgi veren Tatar, Türkiye ile uyum içinde bir politika yürüttüklerini söyledi.


KKTC-Azerbaycan ilişkilerinin geliştirilmesi masada

AA’nın haberine göre, Tatar, görüşmenin son derece samimi bir ortamda geçtiğini kaydetti.

KKTC lideri, iki ülke arasındaki karşılıklı münasebetlerin gelişmesi için değerlendirmelerde bulunulduğunu da vurguladı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.