Casus yazılım Predator, Yunanistan’ı karıştırdı: Miçotakis’ten açıklama geldi | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 17:48

Casus yazılım Predator, Yunanistan’ı karıştırdı: Miçotakis’ten açıklama geldi

Casus yazılım Predator, Yunanistan’ı karıştırdı: Miçotakis’ten açıklama geldi
Son Güncelleme :

08 Ağustos 2022 - 16:52

1160 Okuma

Komşu Yunanistan ‘dinleme skandalı’yla çalkalanıyor. Muhalefet lideri Nikos Andrulakis’in Ulusal İstihbarat Teşkilatı tarafından dinlendiğinin ortaya çıkması ülke gündemine oturdu. Gözler Başbakan Kiriyakos Miçotakis’e çevrilirken, başbakan konuya ilişkin açıklama yaptı.

Miçotakis, sosyalist parti liderinin dinlenmesinin yasal sınırlar içinde olabileceğini belirtse de bu durumun yanlış olduğunu kabul etti. Miçotakis, “Durumdan haberdar değildim, aksi takdirde buna izin vermezdim” dedi. 

Skandal, Cuma günü muhalefet partisi PASOK’un lideri Nikos Andrulakis’in açıklamasıyla ortaya çıktı. Andrulakis, “Geçen yıl Ulusal İstihbarat Teşkilatı tarafından konuşmalarımın dinlendiğini öğrendim” dedi. 

Andrulakis’in açıklaması sonrası istifalar peşpeşe geldi. Önce Başbakanlık Genel Sekreteri ve Miçotakis’in yeğeni Grigoris Dimitriyadis’in istifa ettiği haberi geldi. Bir saat geçmeden Ulusal Güvenlik Teşkilatı EYP’nin Başkanı Panayotis Kontoleon görevi bıraktı.

MİÇOTAKİS’TEN ÖZÜR AÇIKLAMASI

Muhalefet, Başbakan’a yüklenirken Miçotakis’ten özür açıklaması geldi.PASOK liderinin dinlendiğini bilmediğini, bilseydi asla izin vermeyeceğini söyledi ve “Andrulakis’e bu hata nedeniyle bir özür borcum var” dedi.

PASOK lideri, parlamentoda bir soruşturma komisyonu kurulması çağrısında bulundu. Hükümet, Andrulakis’in resmen başvurması halinde komisyon kurulmasını destekleyeceğini açıkladı.

GAZETECİ DE DİNLENMİŞ

Andrulakis, 26 Temmuz’da, cep telefonuna bir casus yazılım yüklenmeye çalışıldığına dair savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. PASOK lideri ile birlikte dinlendiği iddia edilen diğer isimse CNN Yunanistan’a çalışan gazeteci Tanasis Kukakis.

TELEFONDAKİ CASUS PREDATOR

Yunanistan’da yasa dışı dinleme skandalının cep telefonlarına gizlice yüklenen casus bir yazılım ile gerçekleştiği öne sürülüyor. Peki “Predator” adlı bu yazılım nasıl çalışıyor? 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.