Nehir suyunun temiz olduğunu kanıtlamak için içti, hastanelik oldu! | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 03:37

Nehir suyunun temiz olduğunu kanıtlamak için içti, hastanelik oldu!

Nehir suyunun temiz olduğunu kanıtlamak için içti, hastanelik oldu!
Son Güncelleme :

22 Temmuz 2022 - 16:31

1200 Okuma

Hindistan’ın Pencap Eyalet Başbakanı Bhagwant Mann, kutsal sayılan Kali Bein Nehri’nin temizliğinin 22’nci yıldönümünü kutlamak için Sultanpur Lodhi kentini ziyaret etti. Başbakan Mann, yıldönümü çerçevesinde gerçekleştirilen törende, suyun içilecek kadar temiz olduğunu göstermek için nehirden bir bardak su içti.

İKİ GÜN SONRA HASTALANDI

Olaydan iki gün sonra 19 Temmuz’da Chandigarh’daki resmi konutunda rahatsızlandığı belirtilen Mann, karın ağrısı şikayetiyle Delhi’deki özel bir hastane olan Indraprastha Apollo Hastanesi’ne yatırıldı. 

İKİ FARKLI İFADE

Bazı kaynaklarda tedavisinin tamamlandığı ve taburcu edildiği yazarken, bazı kaynaklarda ise bazı testlerin yapılması için Mann’ın hala hastanede tedavi altında olduğu yazıldı.

HASTANEYE KALDIRILDIĞINI YALANLADILAR

Ancak Pencap yönetimi, başbakanın hastanede kaldığını da yalanladı. Aksine idare yetkilileri, Başbakan’ın sağlıklı olduğunu iddia ediyor. Kaynaklar, Salı gecesi Chandigarh’daki resmi konutunda şiddetli bir karın ağrısı çektiğini söyledi. Yanında güvenlik personeli olmadan Başkent’e götürüldüğü için rahatsızlığı hükümet tarafından sır olarak tutuldu. 48 yaşındaki Hint siyasetçinin nehirden bir bardak su içtiği görüntüler, sosyal medyada da binlerce kez paylaşılarak viral olmuştu.

KUTSAL OLDUĞUNA İNANIYORLAR

Kali Bein, Hindistan’ın Pencap kentinde, Harike’de Beas ve Satluj nehirlerinin birleştiği yere akan bir nehir. Guru Nanak Dev ji’nin Kali Bein’de banyo yaptıktan sonra aydınlanmaya ulaştığına inanılıyor. Yeşil Devrim’in ardından, Kali Bein, 2000’lerde Sant Balbir Singh Seechewal liderliğindeki kitlesel bir eylemle temizlenene kadar giderek kirlenmişti.

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA

Mann, Çarşamba günü sosyal medya hesabından açıklama yaparak, eyaletteki suç örgütlerine karşı tehlikeli ve önemli bir operasyonu başarıyla yönettikleri için Pencap Polisini ve gangster karşıtı görev gücünü tebrik etmişti.

CİNSEL İLİŞKİ OYUNU ÖLDÜRDÜSon görüntüleri ortaya çıktı! Haberi Görüntüle

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.