TBMM’ye ‘olağanüstü toplantı’ için davet | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 02:56

TBMM’ye ‘olağanüstü toplantı’ için davet

TBMM’ye ‘olağanüstü toplantı’ için davet
Son Güncelleme :

08 Temmuz 2022 - 11:12

1290 Okuma

 

Tatilde olan Meclis’in olağanüstü toplanabilmesi için Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanı’nın çağrı yapması yeterli oluyor. Ayrıca üye tam sayısının beşte birinin yani 120 milletvekilinin imzanı taşıyan gerekçeli önergesiyle de olağanüstü toplantı çağrısı yapılabiliyor. 120 imza ile çağrı yapılması halinde TBMM Başkanı’nın bu istemi en geç 7 gün içinde yerine getirmesi gerekiyor. Bu çerçevede Meclis Genel Kurulu yapılan çağrıda belirtilen gün ve saatte toplanıyor. Ancak olağanüstü toplantının başlayabilmesi için birleşimin başında yapılan yoklamada en az 200 milletvekilinin Genel Kurul salonunda hazır bulunması gerekiyor. CHP Meclis Grubu’ndan yapılan açıklamada ise bayram sonrasında yeterli sayıda imza ile Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun yaptığı çağrı çerçevesinde sağlıkta şiddet sorununu çözebilmek amacıyla TBMM’nin olağanüstü toplantıya çağrılacağı belirtildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.