‘Tedaviler bir işe yaramadı!’ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

25 Nisan 2024 - 16:43

‘Tedaviler bir işe yaramadı!’

‘Tedaviler bir işe yaramadı!’
Son Güncelleme :

05 Temmuz 2022 - 8:24

1840 Okuma

İRFAN KURTULMUŞ Kopenhag – Kopenhag Emniyet Müdürü Sören Thomassen, hayatını kaybeden üç kişiden ikisinin Danimarkalı gençler, birinin ise ülkede ikamet eden bir Rus vatandaşı olduğunu söyledi. Danimarkalı saldırganın, ihbar alındıktan 13 dakika sonra yakalandığını belirten Thomassen, saldırganın akıl sağlığının bozuk olduğunu ve bir terör amacı taşımadığını kaydetti. Nitekim sosyal medyada yer alan videolarda, saldırganın silahıyla intihar mimikleri yaptığı ve “psikolojik tedavinin bir işe yaramadığı” yönünde sözler söylediği görülüyor. Atış kulübüne üye olduğu ve akıl sağlığı sorunları olduğu bilinen Danimarkalı saldırganın, kullandığı silahın yasal olduğu ama kullanma ve sahip olma yetkisinin olmadığı belirtildi. Kopenhag Şehir Mahkemesi’nde dün hakim önüne çıkarılan ve cinayetle suçlanan 22 yaşındaki Danimarkalı zanlı, ilk etapta 24 gün kapalı bir psikiyatri kliniğine gönderilecek.

Bu arada Başbakan Mette Frederiksen, olayın gerçekleştiği yere giderek ölenler anısına çiçek koydu.

NE OLDU?

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’daki alışveriş merkezinde kalabalığa ateş açan saldırgan, üç kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı. Büyük bir kaos ve paniğin yaşandığı ülkenin en büyük alışveriş merkezindeki saldırıda dört kişi de ağır yaralandı. Sosyal medyada yayınlanan videolarda elinde tüfekle görülen saldırgan, polis tarafından yakalandı. Danimarka’da en son 2015 yılında bir terör saldırısı gerçekleşmişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.