13 kent için sarı alarm! 6 ev için tahliye kararı verilirken yeni uyarı geldi | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 03:13

13 kent için sarı alarm! 6 ev için tahliye kararı verilirken yeni uyarı geldi

13 kent için sarı alarm! 6 ev için tahliye kararı verilirken yeni uyarı geldi
Son Güncelleme :

26 Haziran 2022 - 19:39

1960 Okuma

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD’ın uyarıları sonrasında Batı Karadeniz’de yağış başladı.

Sağanak yağış, sabah saatlerinde Bartın’da da etkili oldu. Kent merkezi ile ilçelerde sabah saatlerinde sağanak etkili oldu. Sağanak nedeniyle Potbaşı ve Muratbey köylerindeki dereler taştı. Derelerin taşması ile Bartın-Karabük yolu su altında kaldı. Kara yolunda trafik kontrollü sağlanırken, köylerdeki bazı evler ile tarım arazilerini su bastı.

Epçiler köyünde de yoğun yağış nedeniyle dere taştı. Köye İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri gönderildi, inceleme yapıldı.

Kastamonu’da yol çöktü, köprüler yıkıldı!Kastamonu’da yol çöktü, köprüler yıkıldı!Haberi Görüntüle

Yurdun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Kocaeli, Sakarya, Ankara, Çankırı, Denizli ve Aydın’ın iç kesimleri ile sabah saatlerinde Çanakkale, Edirne, Balıkesir’in batısı, İzmir’in kuzey ve iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Samsun ve Rize çevreleri ile Van’ın kuzey kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli, Kastamonu, Sinop, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı Güneydoğu Anadolu’da 3 ila 5 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ile Batı Karadeniz’in doğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esecek.

6 EV TAHLİYE EDİLDİ

Dere kenarındaki 6 ev için tahliye kararı verildi. Kumluca ve Hasankadı beldelerinde de sağanak yağış etkili oldu. Derelerdeki su seviyesi yükselerek, risk oluşturmaya başladı. Bartın Valiliği ile ilçe belediyeler sel ve su baskınlarına karşı uyarırken, bölgede yağışın sürdüğü bildirildi.

ÇOK SAYIDA ARAÇ SU İÇİNDE KALDI

Sağanak nedeniyle 24 saatte metrekareye 38 kilogram yağış düştü. Sağanak yağış sonrasında Bartın-Amasra, Bartın-Zonguldak ve Bartın-Karabük yolunda su birikintisi oluştu. Bartın- Amasra yolunda suı içinde mahsur kalan otomobiller itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Orduyeri Mahallesi’ndeki yamaçlardan gelen sel suları nedeniyle ana yol sular altında kalırken, yol ortasında otobüs ve bazı araçlar mahsur kaldı. Ekipler araçlardaki insanları tahliye ederek, güvenli bölgeye aldı. Kent merkezindeki çok sayıda ev ve işyerinin bodrum katlarını su bastı. Bazı evlerde mahsur kalanlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

13 KENT İÇİN SARI ALARM! YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK

Yağışların yarın da Bartın, Zonguldak, Kastamonu ve Karabük’te devam etmesi beklenirken Meteoroloji Artvin, Bolu, Erzurum, Kars, Rize, Samsun, Sinop, Ardahan, Düzce dahil olmak üzere sarı kodlu alarmda bulundu. Vatandaşların su baskınlarına karşı dikkatli olması isteniyor.

“DİKKAT” DEYİP UYARDI

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bu gece (Pazar) 21:00 de Sinop un batısında Ayancık ve Türkeli civarında başlayacak şiddetli yağış şiddetlenerek yarın (pazartesi) tümgün batı Karadeniz sahil ve iç kesimlerini de (Cide, Amasra, Bartın, Zonguldak, Taşköprü, Boyabat) etkileyecek. Şimdiden tedbir alınmalıdır.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

İstanbul: Parçalı bulutlu 26

İzmir: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde kuzey çevreleri ile iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

Adana: Az bulutlu, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu 33

Antalya: Az bulutlu, batı çevreleri yer yer parçalı bulutlu 33

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor) 22

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor) 22

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor) 16

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 32

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.