Veterinere cinsel saldırı davasında karar çıktı: Hasan Bilgili’ye hapis cezası | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 12:40

Veterinere cinsel saldırı davasında karar çıktı: Hasan Bilgili’ye hapis cezası

Veterinere cinsel saldırı davasında karar çıktı: Hasan Bilgili’ye hapis cezası
Son Güncelleme :

25 Haziran 2022 - 7:50

760 Okuma

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Bilgili, veteriner hekim Serkan Durmaz, cinsel saldırıya ilişkin delilleri karartmakla suçlanan jinekolog Hüseyin Şenyurt, mağdur Ç.B. ve tarafların avukatları hazır bulundu. Duruşmayı mağdurun ailesinin arasında bulunduğu bir grup da takip etti.

Mahkeme başkanı, önceki celse savcının esas hakkındaki görüşünü sunduğunu belirterek, buna ilişkin taraflara diyeceklerini sordu.

Sanık Şenyurt, sanık Bilgili ile Durmaz’ı daha önce tanımadığını, olay günü mağdur ile muayenehaneye geldiklerini söyledi.

Ç.B’yi yüzeysel şekilde muayene ettiğini belirten Şenyurt, iddia edildiği gibi delil karartacak girişimde bulunmadığını öne sürdü.

Sanık Durmaz da hayvan hastanesine gittiğinde Ç.B ile sanık Bilgili’nin alkollü olduğunu fark ettiğini, bunun üzerine kendisine gelmesi için Ç,B’ye serum taktığını söyledi.

Bunun dışında mağdura yönelik eyleminin olmadığını iddia eden Durmaz, beraatini talep etti.

Sanık Bilgili ise önceki beyanlarını yinelediğini belirterek, Ç.B’ye cinsel saldırıda bulunmadığını, iftiraya maruz kaldığını öne sürdü.

Ç.B’nin avukatları da dava dosyasındaki adli tıp raporuna göre cinsel saldırının yapıldığına dikkati çekerek sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti Bilgili’ye “cinsel saldırı suçundan” 9 yıl hapis cezası verdi.

Hakkında takdiri indirim uygulanmayan Bilgili’nin tutuklanmasına karar verildi.

Sanıklar Serkan Durmaz’ın cinsel saldırı suçuna iştirak, hürriyeti tahdit, tehdit ve hakaret, Hüseyin Şenyurt’un da delilleri karartma suçlarından beraati kararlaştırıldı.

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Bilgili, 2019’da kendisine ait hayvan hastanesinde çalışan Ç.B’ye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Olayla ilgili idari soruşturma kapsamında üniversitedeki görevinden çıkarılan Bilgili ile yardımcısı Serkan Durmaz ve jinekolog Hüseyin Şenyurt hakkında, cinsel saldırı, cinsel saldırıya iştirak, hürriyeti tahdit, tehdit, hakaret ve suç delillerini karartma suçlarından dava açılmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.