İş insanını ‘Kağıtları solüsyonla Euro’ya çevireceğiz’ diye dolandırdılar | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 23:57

İş insanını ‘Kağıtları solüsyonla Euro’ya çevireceğiz’ diye dolandırdılar

İş insanını ‘Kağıtları solüsyonla Euro’ya çevireceğiz’ diye dolandırdılar
Son Güncelleme :

25 Haziran 2022 - 17:24

1480 Okuma

İstanbul’da polise başvuran Hasan H.Ö.(41), Sosyal medya üzerinde tanıştığı kişiler tarafından dolandırıldığını söyleyerek yardım istedi. İşadamı Hasan H.Ö. poliste verdiği ifadesinde “Onlarla sosyal medya üzerinden tanıştım. Birlikte Asansör işi yapacaktık. Samimiyetimiz ilerleyince bana ellerinde özel kağıtlar olduğunu, bunları özel bir solüsyonla yıkadıklarında euroya dönüştüklerini söyledi. Bu solüsyonu almak için 35 bin EURO lazım olduğunu parayı vermem durumumda bana bir gün sonra 150 bin euro vereceklerini söylediler.” dedi. 

‘YEŞİL SIVIYI DÖKTÜKLERİNDE KAĞITLAR EURO OLDU’

Güven sağlamak için kendisine bir de gösteri yapıldığını söyleyen Hasan H.Ö. “Bana beyaz kağıtlar getirdiler. Bir şişenin içindeki yeşil sıvıyı döktüklerinde kağıtlar euro oldu. Onlara inandım.” dedi.

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri Hasan H.Ö.’ye şüphelileri telefonla aramasını ve biraz daha para vermek istediğini söylemesini istedi. Bir alışveriş merkezinde verilen randevu yerinde polis de gitti. Şüpheliler işadamıyla buluşarak bir miktar daha para aldıktan sonra polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Operasyon anları güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Dolandırıcılık Büro Amirliğine getirilen Kamerun uyruklu Cyrus D.B.(46) ile Francis C.(46) üzerinden yeşil bir sıvı ile yıkanmış bir miktar döviz ele geçirildi. Şüphelilerle emniyetteki işlemleri sürüyor. 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.