Erdoğan ve Stoltenberg, İsveç ile Finlandiya’yı görüştü | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 15:21

Erdoğan ve Stoltenberg, İsveç ile Finlandiya’yı görüştü

Erdoğan ve Stoltenberg, İsveç ile Finlandiya’yı görüştü
Son Güncelleme :

25 Haziran 2022 - 17:23

1260 Okuma

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik talebine dair hususlar ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, İsveç ve Finlandiya’nın terör örgütü PKK/PYD/YPG’ye karşı somut ve samimi adımlar atması, savunma sanayii ihracatında Türkiye’ye yönelik ambargo ve benzeri kısıtlamaları kaldırmayı ve ileride bunlara başvurmayacaklarını taahhüt etmesi gerektiğini vurguladı.

STOLTENBERG’DEN GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN AÇIKLAMA

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme gerçekleştirdiği ifade etti. Stoltenberg, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya başvurularını görüştüm. Önümüzdeki hafta Brüksel ve Madrid’de müzakerelere devam etme konusunda mutabık kaldık” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, 28-30 Haziran’da İspanya’nın başkenti Madrid’de gerçekleştirilecek NATO Zirvesi’ne katılacak.

İSVEÇ BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, telefonda görüştüğü İsveç Başbakanı Andersson’a İsveç’in terör örgütü PKK/PYD/YPG’ye karşı somut tavır değişikliğine gitmesi gerektiğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRNATO’dan flaş Türkiye açıklaması: Terörle mücadelede kilit rol oynuyorHaberi Görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRİlk füze oraya atılacak! Çılgına dönen Rus komutandan canlı yayında tehditHaberi Görüntüle

Rusya'dan NATO ülkesine savaş tehdidi: Harekete geçeriz!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRRusya’dan NATO ülkesine savaş tehdidi: Harekete geçeriz!Haberi Görüntüle

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.