Afganistan’da deprem: Taliban’dan yardım çağrısı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

25 Nisan 2024 - 05:12

Afganistan’da deprem: Taliban’dan yardım çağrısı

Afganistan’da deprem: Taliban’dan yardım çağrısı
Son Güncelleme :

24 Haziran 2022 - 9:04

690 Okuma

Taliban’ın iktidarı ele geçirmesiyle ekonomisi çöken, uluslararası yardımları kesilen Afganistan deprem felaketi yaşadı. Binden fazla insanın öldüğü deprem için Taliban her türlü yardımı kabul edeceklerini duyurdu.

Afganistan’ın Paktika vilayetinde dün gece meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde can kaybı bini aştı.ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS), depremin şiddetini önce 6,1 daha sonra 5,9 olarak açıklamıştı.Deprem, ülkede nüfus yoğunluğunun olduğu bölgeleri vururken sarsıntılar başkent Kabil dahil olmak üzere Host, Paktia, Paktika, Gazni, Logar ve Nangerhar gibi vilayetlerde de güçlü şekilde hissedildi.Ancak insan kaybı ve maddi hasar çok büyük oranda Paktika vilayetinin Pakistan sınırında, sıfır noktasında bulunan Giyan ve Bermel ilçeleri ve köylerinde yaşandı.Havanın kararması, ilçe merkezleri ve köylerde elektriğin olmaması ve yağışlar nedeniyle arama kurtarma çalışmalarına sabaha kadar verildi.ABD’nin çekilmesiyle ülkeyi ele geçiren Taliban deprem sonrası yardım çağrısında bulundu. 
Ekonomik zorluklar yaşayan Kabil yönetimi her türlü yardıma açık olduklarını söyledi. 
Taliban’ın üst düzey yöneticilerinden biri deprem bölgesine ulaşamadıklarını açıkladı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.