Zelenskiy’den bu kez güney cephesine ziyaret | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 19:24

Zelenskiy’den bu kez güney cephesine ziyaret

Zelenskiy’den bu kez güney cephesine ziyaret
Son Güncelleme :

18 Haziran 2022 - 21:04

2260 Okuma

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, ülkesinin güneyindeki bir cephe hattında Ukraynalı askerleri ziyaret etti. Zelenski askerlerle, Mikolayiv bölgesine düzenlediği bir çalışma ziyareti sırasında buluştu.

Zelenski’nin resmi Telegram hesabında yayınlanan videoda, savaş sırasında sürekli giydiği haki renkli tişörtüyle Ukrayna Cumhurbaşkanı, yer altı sığınağı olduğu tahmin edilen bir mekanda askerlere madalya verirken ve askerlerle fotoğraf çekilirken görülüyor.

Zelenski, ziyaretin ne zaman gerçekleştiğinin bilgisini vermedi.

Ukrayna lideri, askerlerle buluşması sırasında, “Bizim cesur askerlerimiz. Her biri büyük bir gayretle çalışıyor. Kesinlikle dayanacağız. Kesinlikle kazanacağız” diye konuştu.

Rus güçleri, Mart ayı başlarında bölgenin başkenti Mikolayiv’in eteklerine ulaşmış ancak daha sonra bölgenin doğusu ve güneyine çekilmeye zorlanmışlardı. Bu bölgelerde çatışmalar hala devam ediyor.

Zelenski’nin ofisinden yapılan açıklamada, Ukrayna liderinin kenti de ziyaret ettiği ve yıkılan bir bölgesel yönetim binasında incelemelerde bulunduğu belirtildi. Mart ayı sonlarında binaya füzenin isabet etmesi sonucu 37 kişi hayatını kaybetmişti.

Ukrayna Devlet Başkanı, Mikolayiv’de ayrıca bir hastaneyi ziyaret etti ve Belediye Başkanı Oleksandr Senkeviç ve Vali Vitaliy Kim’e Rus işgali sırasındaki çalışmalarında ötürü cesaret madalyası verdi.

Kaynak: Amerika’nın Sesi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.