Gram altın 975 lira sınırını aştı! Yükseliş devam eder mi? | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 17:40

Gram altın 975 lira sınırını aştı! Yükseliş devam eder mi?

Gram altın 975 lira sınırını aştı! Yükseliş devam eder mi?
Son Güncelleme :

27 Mayıs 2022 - 15:38

2390 Okuma

Son yılların en çok kazandıran yatırım aracı altınla ilgili beklentisi yüksek olan uzmanlar, vatandaşlara ‘altın satmak için acele etmeyin’ diyor.

IKON Menkul tarafından altın fiyatlarıyla ilgili yapılan analizde şu ifadelere yer verildi: Ons altında 1848 dolar seviyesinden alınan destekle 1856 dolar düzeyine kadar yükselişler oldu. Yükselişin devamında 4 saatlik periyotta izlediğimiz düşen fiyat eğilimi önemli direnç olarak izlenebilir. Bu eğilim altında kalındığı sürece geri çekilmeler görebiliriz. Bu durumda da 1848 ve 1834 destek oluşturabilir.

ÇARPICI DOLAR ANALİZİ

Dolar fiyatlarıyla ilgili yapılan analizde ise şu ifadelere yer verildi: “TCMB dün yaptığı toplantıda beklendiği gibi %14.00 seviyesindeki politika faizini değiştirmedi. Karar sonrası geri çekilmeler olsa da bu geri çekilmeler çok kalıcı olmadı ve yükselen fiyat kanalının üst bandına doğru yükselişler oldu. Kanalın üst bandının kırılması halinde 17.14 ve 17.85 direnç olarak izlenebilir. Geri çekilmelerde ise 16.20-15.72 destek oluşturabilir.”

BOFA: FED POLİTİKA SIKILAŞTIRMAYA EYLÜL’DE ARA VEREBİLİR

Bank of America stratejistleri, ekonomide bir kötüleşme olması veya enflasyonun sakinleşmesi halinde Fed’in para politikasında sıkılaştırmaya Eylül ayında ara verebileceğini savunuyorlar.

Mayıs ayı FOMC toplantı tutanaklarını değerlendiren BofA stratejistleri, “Eğer finansal şartlar kötüleşir ise Fed’in Eylül ayında sıkılaştırmayı durdurması, gösterge faizi yüzde 1,75-2 aralığında bırakması büyük olasılık” ifadelerini kullandılar.

Yapılan değerlendirmede, “Fed’in iletişimlerinde hafif ancak dikkat çeken bir değişiklik gördük, bazı Fed yetkilileri zorlu makro ortama işaret ederek faiz yüzde 2’ye ulaştığında vites küçültmen veya artırımları durdurma seçeneğine işaret ediyorlar” ifadeleri yer aldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRRusya dengeleri değiştirdi! İşte araç piyasasının yeni gözdesiHaberi Görüntüle

 

 

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN