Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan NATO çıkışı: Bunun hiçbir izahı yok | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 20:22

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan NATO çıkışı: Bunun hiçbir izahı yok

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan NATO çıkışı: Bunun hiçbir izahı yok
Son Güncelleme :

23 Mayıs 2022 - 15:38

2820 Okuma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gölcük Tersane Komutanlığı’nda Hızırreis Denizaltısı Havuza Çekme ve Selmanreis Denizaltısı İlk Kaynak Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:Denizaltılarımız 300 metreden derine inebiliyor. Su altında 12 hafta boyunca ikmalsiz suda kalabiliyor. Milli torpidomuz Akya’yı entegre ediyoruz. Hızırreis’in 2023’te, Selmanreis’in de 2027’de hizmete girmesini planlıyoruz. 2027 yılına kadar 6 adet yeni tip denizaltımızı donanmamıza kazandırmış olacağız.

HAYAL DAHİ EDİLEMEYEN BAŞARI

Denizlerdeki gücümüze güç katacak projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hayal dahi edilemeyen bu başarıları önemsiyor ancak yeterli görmüyoruz. 

5-6 SENE İÇERİSİNDE TESLİM ETMEYİ PLANLIYORUZ

Hedefimiz milli deniz altı projemizi hayata geçirmektir. MİLGEN ile ilgili hazırlıklarımız son sürat devam ediyor. Milli denizaltımızı 5-6 sene içerisinde teslim etmeyi planlıyoruz. 

HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ SÖKÜLÜP GÖTÜRÜLDÜ

Dost bildiğimiz ülkelerin ihanetine, müttefik bildiğimiz ülkelerin ayak oyunlarına rağmen terör karşı başarılı olduk. Teröristlere yönelik sınır ötesi hareketlerimiz nedeniyle hedefe koyulduk. DEAŞ ile mücadele ettiğimiz dönemde akla hayale gelmeyen iftiralarla karşı karşıya kaldık. Yangından mal kaçırırcasına ülkemizdeki hava savunma sistemleri sökülüp götürüldü. Bize parasıyla verilmeyen silahlar, DEAŞ ile mücadele bahanesiyle terör örgütlerine aktarıldı.

HAKSIZ YAPTIRIMLARI ASLA UNUTMADIK

Kıbrıs Barış Harekatı nedeniyle ülkemize uygulanan haksız yaptırımları asla unutmadık. Teröristlere yönelik meşru harekatlarımız nedeniyle hedef konulduk. DEAŞ’la sahada göğüs göğüse mücadele ettiğimiz dönemde bile aklı hayale gelmeyecek iftiralara uğradık. Bize parasıyla verilmeyen silahlar eli kanlı terör örgütlerine bedelsiz olarak on binlerce TIR’la aktarıldı. 15 Temmuz gecesi demokrasimize kasteden, 251 evladımızı şehit eden FETÖ’cü alçaklar birçok Avrupa ülkesi tarafından korundu. Bu devletler demokrasi düşmanlarını sorgusuz, sualsiz bağırlarına bastı. Suriye’de terör elebaşları kırmızı halılar serilerek karşılandı.

MÜTTEFİKLERDEN BEKLEDEĞİMİZ DESTEĞİ GÖREMEDİK

Türkiye ne savunma ihtiyaçların giderilmesinde, ne de 40 yıllık terörle mücadelesinde müttefiklerinden beklediği desteği görmemiştir. Ülkemiz çoğu zaman gizli açık yaptırımlara, tehdit, baskı ve şantajlara maruz bırakılmıştır.

İPE UN SERME POLİTİKASINDAN VAZGEÇİLMELİ

NATO’da oynadığımız rol ortadayken hala müttefiklerimizle yaptırımların kaldırılması konuşuyoruz. İsveç’in bize karşı yaptırım uygulamasını bir kenara koyamayız, bunun makul bir izahı da yoktur. İpe un serme politikasında vazgeçilmeli, Türkiye’nin haklı beklentileri karşılanmalı. Milli güvenli konusunda somut adımlar görmek istiyoruz. 

ÇOK SAYIDA DENİZ ARACIMIZI MODERNİZE EDİYORUZ

Milli savaş gemilerimiz, amfibi gemilerimiz, denizaltı kurtarma ana gemimiz, lojistik destek gemimiz, SAT botlarımız, karakol botlarımız gibi stratejik projelerimizi başarıyla uyguladık. Envanterimizde bulunan çok sayıda deniz aracımızı modernize ediyoruz. Savunma Sanayi Başkanlığımızın, ordumuzun ve özellikle KOBİ’lerimizin desteğiyle hayata geçiyor.

MİT’ten nokta operasyonPKK’nın kritik ismi öldürüldüHaberi Görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRABD: Askeri olarak müdahale edeceğizHaberi Görüntüle

 İşte Bitcoin'deki düşüşün iki nedeni

Kripto para piyasası kan kaybediyor! İşte Bitcoin’deki düşüşün iki nedeniHaberi Görüntüle

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.