MARMARİS, MANİSA SIRADAKİ KÜTAHYA | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 02:20

MARMARİS, MANİSA SIRADAKİ KÜTAHYA

MARMARİS, MANİSA SIRADAKİ KÜTAHYA
Son Güncelleme :

23 Mayıs 2022 - 16:22

1700 Okuma
İzmir’imizin iki ekibi. 18 yaş grubundaki gençlerden kurulu Buca Efelerspor ile Çiğli Güzeltepespor. Üstelik de çok centilmenler, sportmenler. Takır takır oynuyorlar. Kazanıyorlar. İzmir’e kupayı getirecekler. Biz İzmirliyiz, İzmir için çalışan herkese değer veririz. 26 mayısta Kütahya’da yine başarı için mücadele edecekler.
Basketboldaki onurumuz, gururumuz Anadolu Efes’e futbol kadar olmasa da mecburi sebeplerden ötürü yer verdiler, vermek zorunda kaldılar. İkinci kez Avrupa Şampiyonu olunca her yerde Anadolu Efes, birlik ve beraberlik nameleri. Siz ne diyorsunuz. Başarıdan kendilerine pay çıkaran yorumcular bile var. Hayretler içinde izliyorum. Altın madalyaya doymayan kadın boksörlerimizi yazan yazana, alkış, ince nameler sayfalar dolusu. Peki bu kızlar antrenman yaparken, ilk zamanlarında haber yaptınız mı, ihtiyacınız var mı diye, sordunuz mu? Yoo, nerde. Milletçe huyumuzdur. Başarırsak Milli gurur, olmazsa yaktılar bizi. Yapmayın, etmeyin. Her zaman destek verin. Amatör branşlara. Gururlanmak çok kolay. Biraz zahmet verseniz. Kuruluşlar, medya. Başlangıçtan bugünlere getirin ki, siz de gurur duyun. Ama gerçekten.
ŞAMPİYON OLSUNLAR HELE
İzmir’imizin iki ekibi. 18 yaş grubundaki gençlerden kurulu Buca Efelerspor ile Çiğli Güzeltepespor. Üstelik de çok centilmenler, sportmenler. Takır takır oynuyorlar. Kazanıyorlar. İzmir’e kupayı getirecekler. Biz İzmirliyiz, İzmir için çalışan herkese değer veririz. 26 mayısta Kütahya’da yine başarı için mücadele edecekler. Bu yazı yayına hazırlanasıya kadar bağlı belediyelerden ses seda çıkmadı. Çocuklara bir moral verin, ödüllendirin, Sevginizi, takip ettiğinizi gösterin. Diyecekler ki ‘Hangi birini takip edelim’. Belediyecilik böyle bir şey, yapacak bir şey yok. Öncelikle ekibinizin sporu sevmesi, özellikle gençleri takip etmesi gerekli. Anlı şanlı sıfatlarla anons edilmeyi, adı geçsin, kürsüde konuşma yapsın diye can atanlardan bahsediyorum. Sporcularla ilgilenmek çok güzel. Mis gibi de seçim yatırımı işte. Hepsi de reşit, oy verecekler. Yalap şalap herkese sarılmaya gerek yok. En güzel icraat bu, tam yeri ve zamanı. Seçim kutusuna değil, kalplere girerseniz kazanırsınız. Ha bu arada çocuklar Türkiye Şampiyonu olduklarında, sakın ha sakın. Kendinize pay çıkarıp, her yere basın bülteni yollamayın. Başarı eseriniz değil o çocukları internet başından kaldırıp, sporcu yapan emekçileri, ailelerini kutluyorum. Sevgili gençler boş verin, başınız öne eğilmesin. Destek olmadan da başardınız yine başarırsınız.
BUCA EFELERSPOR’UN KADROSU
TFF U18 Türkiye Şampiyonası 2.kademe maçları Kütahya’da 26-29 Mayıs tarihleri arasında oynanacak. İki ekibimiz
Bursa İnegöl Kafkas Gençlik, Manisa Salihli Belediyespor,  Konya Selçuklu Belediye Spor ve Ankara Gölbaşı Belediyespor’un olduğu gruptan çıkmak için mücadele verecek. Buca Efelespor’un kadrosunda ve de kulübede de şu isimler yer alacak; Faik Yiğit (başkan), Gökhan Demirci (teknik sorumlu), Oyuncular;  Erkut Yılmaz, Enis Doğan, Görkem Delibaş,  Hasancan Bağra, Ömer Günay, Barış Albayrak, Umutcan Şan, Osman Küpeli, Bilal Özdemir, Serkan Tutuşmuş, Ozan Köse,  Görkem Fidan, Meriç Ergün, Arda Çaylak, Mehmet Kan, Berkehan Hasırcıoğlu ile Ege Erikan.
AİLELERDEN TAM DESTEK
Merak etmeyin. İki yıl boyunca spor yapamayan ev hapsi yaşayan, internet bağımlısı olmasını istemeyen ve de kötü alışkanlıklar edinmemesini isteyen aileler, evlatlarının üzerine titriyor, sahip çıkıyor. Bürokrasi sahip çıkamasa da ailelerin desteği yeter. Önemli olan da bu. Kafiledeki sporcu ailelerinin yanı sıra Kulüp Başkanı Faik Yiğit ile Antrenör Gökhan Demirci’nin aileleri destek veriyor. Her şey çekirdek aileden başlar. Başkan Faik Yiğit’in eşi Ayşe Ay Yiğit evlatları İrem Nur Yiğit ile Furkan Yiğit, Antrenör Gökhan Demirci’nin eşi Şeyma Demirci ile evladı Yiğit Demirci’yi ayrı bir heyecan sardı. Gönlünüze göre olmasını diliyorum.
GÖZLEMCİ DESTEĞİ
Yıllardır özellikle amatör kümenin kahrını çeken hakemlere sallarlar, ‘Hocaa kaç para aldın, haram olsun yaramasın’ derler. Bilmezler ki. Bilseler, gülerler. Söyleyeyim. 1 kilo domates, 2 ekmek, bir de 100 gram peynir alabilirsen, ne ala. Onu da 5 ay sonra. Bir de enflasyonu hesaplayın lütfen. Önce cepler boşalıyor. Hakkın sonra. İşte tam da böyle bir ortamda, hakemliğe veda eden, gözlemci Hüseyin Kaçaro, Güzeltepespor’a karınca kararınca da olsa maddi destekte bulundu. Semtinin takımı ne de olsa. Herkes böyle olabilse. Siyaset yapmak, ayrım gayrım uygulamak değildir belediyecilik. Sahalarda yıllarca ter döken, siyaset insanı Mustafa Yıldız’ı da maddi ve manevi desteğinden ötürü ayrıca kutluyorum. Çiğli futbolu için didinen Barış Çiçeker’e de selam olsun. Bazılarından daha çok çalışıyor, nokta atışlı işler yapıyor. Farkındaysanız, yazılmayanları yazıyoruz, var olanı önüne geleni yazmak çok kolay, herkes yazar. Önemli olan spora, sporcuya hizmet destek. Gerisi de teferruat.
SÜPER TEKNİK ADAMLARIMIZ
İzmir’de keşfedildi, isim yaptı, mesleğinde kendini yetiştirdi, gurbet ellerde başarıyı yakalıyor. Bir sezonda iki takımı küme düşmekten kurtardı. Önce Bergama Belediyespor’u dipten aldı, yoluna soktu. Gitti Gümüşhanespor’a onu da kurtardı. Sami Uğurlu’nun Kasımpaşa’daki yaptıkları ortada. Biraz daha maç olsa, altlardan aldığı takımı Avrupa’ya götürürdü. Çamdibi semtinin takımı Özçamdibi’ni tarihinde ilk kez BAL’a çıkaran Nedim Akgül de var. Altınordu’da birlikte tarih yazan, bir döneme damgasını vuran Hüseyin Eroğlu ile Ufuk Kahraman ikilisi ayrıldı. Avrupa’da başarıya ulaşacaktır Eroğlu, hayırlı uğurlu olsun. Halef gitti selef görevde. Ufuk Kahraman’a da üstün başarılar diliyorum. Altınordu kazandı, kaybetmedi. Tercihi için Seyit Mehmet Özkan’ı tebrik ediyorum. Bu gidişle, Avrupa’da tam tekmil takımımız olacak, teknik adamlarıyla birlikte. Selam olsun başkanıma, hocalarıma.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.