Maymun çiçeği virüsü küresel paniğe yol açtı (Maymun çiçeği virüsünden ölüm oranı ne kadar? Aşısı var mı? Hangi ülkelerde görüldü?) | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

24 Nisan 2024 - 11:15

Maymun çiçeği virüsü küresel paniğe yol açtı (Maymun çiçeği virüsünden ölüm oranı ne kadar? Aşısı var mı? Hangi ülkelerde görüldü?)

Maymun çiçeği virüsü küresel paniğe yol açtı (Maymun çiçeği virüsünden ölüm oranı ne kadar? Aşısı var mı? Hangi ülkelerde görüldü?)
Son Güncelleme :

20 Mayıs 2022 - 15:26

2480 Okuma

Maymun çiçeği vakalarının başka ülkelere yayılarak küresel salgına dönüşme ihtimali tartışılırken, virüsün ölüm riskine karşı etkili bir aşının olup olmadığı da merak ediliyor.

Konuya ilişkin İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı, maymun çiçeği virüsü için özel bir aşı olmadığını, ancak çiçek hastalığı aşısının bir miktar koruma sağladığını belirterek, ihtiyaç duyulanlara aşının teklif edildiği bilgisini paylaştı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verileri de çiçek hastalığını yok etmek için kullanılan aşıların maymun çiçeği virüsü hastalığına karşı da yüzde 85’e kadar etkili olduğunu gösteriyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.