Son dakika: Erdoğan’dan 19 Mayıs Gençlik Buluşması’nda net mesaj: Gençleri kucaklayan anlayışla tuzakları bozduk | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

25 Nisan 2024 - 12:52

Son dakika: Erdoğan’dan 19 Mayıs Gençlik Buluşması’nda net mesaj: Gençleri kucaklayan anlayışla tuzakları bozduk

Son dakika: Erdoğan’dan 19 Mayıs Gençlik Buluşması’nda net mesaj: Gençleri kucaklayan anlayışla tuzakları bozduk
Son Güncelleme :

19 Mayıs 2022 - 19:39

1650 Okuma

Cumhurbaşkanı Erdoğan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle düzenlenen İstiklal Türküleri Lansmanı ve Temsilci Gençler ile Milli Sporcuların Buluşma Programı’nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: Vatanımız için gözlerini kırpmadan canlarını ortaya koyan gazilerimizi, şehitlerimizi, kahramanlarımızı rahmet ile yad ediyorum. Samsun’da yakılan istiklal ateşi düşmanı İzmir’de denize döken, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal’den erine herkesi şükran ile yad ediyorum.

İlk gençlik yıllarından beri hayatını medeniyet hak ve adalet davasına adamış bir büyüğünüz olarak diyorum ki hayallerinizden asla vazgeçmeyin. Şartların zorluğuna aldırmayın. İmkanların kıtlığına teslim olmayın. Yürüdüğünüz yolda engellerden korkmayın. Siz genç yaşında kendi adını verdiği bir cihan devletinin temellerini atmış Osman Gazi’nin, çünkü siz İstanbul’u 21 yaşında feth eden Fatih’in, vatan topraklarının elde kalan son parçası üzerinde yeni bir devlet kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, çünkü siz demokrasi ve kalkınma mücadelesinin ilk bayraktarı Menderes’in, son 20 yılda ülkeye kazandırdığı eserlerle Türkiye’yi bir üst lige çıkaran büyük bir vizyonun mirasçılarısınız.

İlk gençlik yıllarından beri hayatını medeniyet hak ve adalet davasına adamış bir büyüğünüz olarak diyorum ki hayallerinizden asla vazgeçmeyin. Şartların zorluğuna aldırmayın. İmkanların kıtlığına teslim olmayın

“TUZAKLARI BİRER BİRER BOZDUK”

Ülkemizde her dönemde gençlerimizi birbirine düşürerek Türkiye’yi kendi içine kapatacak senaryolar gerçekleşti. Biz gençleri kucaklayan bir anlayış ile Türkiye’nin önüne kurulan tuzakları birer birer bozduk. 15 Temmuz’da darbeciler sokağa çıktıklarında karşılarında işte bu gençliği buldular.

Türkiye’nin en büyük kapalı salonunda sporcu gençlerimiz kazandıkları başarılar ile ülkemizin ve milletimizin gururu haline geldiler. Hedef Paris diyoruz. Az önce eskrimdeki şampiyonumuzu dinledik ve izledik şimdi artık Olimpiyat madalyası bekliyoruz. Ayşe Çağırır boksta dünya şampiyonu oldu. Yarın akşam yine 4 kadın finalistimiz var. Müjdelerini bekliyoruz.

“ÜNİVERSİTESİ OLMAYAN İLİMİZ YOK”

NFT üreten gençlerimizin ufuklarının genişliğini takdirle karşılıyoruz. Biz bir TEKNOFEST gençliği istiyoruz. Gençlerimiz kimi akademik alanda ya da diğer alandaki kabiliyetleri ile ülkemizin en büyük güç kaynağıdır. En büyük enerji ve moral kaynağım gençlerin yüzündeki umut, heyecan ve kararlılık olmaktadır.

Bütün projelerde önceliğimizi her zaman gençliğe veriyoruz. Göreve başladığımızda Türkiye’de 76 üniversite var. Şimdi Türkiye’de 207 üniversite var. Üniversitesi olmayan ilimiz yok. Batı’da ne varsa doğu da olsun dedik ve bunu başardık. Gençlerimizin spor tesisi talebi vardı. En küçük yerleşim birimimize kadar binlercesini inşa ettik. 

“21 MAYIS’TA ADANA’DA GENÇLERLE BİR ARAYA GELECEĞİZ”

21 Mayıs’ta Adana’da gençlik şöleninde onbinlerle bir araya geleceğiz. Tüm gençlerimizi Adana Stadyumu’ndaki şölenimize davet ediyorum.

KABUL EDEMEYİZCumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsveç ve Finlandiya’nın NATO adımıyla ilgili açıklamaHaberi Görüntüle

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 19 Mayıs mesajı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRCumhurbaşkanı Erdoğan’dan 19 Mayıs mesajıHaberi Görüntüle

'NATO'ya üye olacak devlet terörle bağını kesmelidir'

MYK sonrası net mesaj’NATO’ya üye olacak devlet terörle bağını kesmelidir’Haberi Görüntüle

Stoltenberg'den flaş Türkiye açıklaması!

NATO GENEL SEKRETERİStoltenberg’den flaş Türkiye açıklaması!Haberi Görüntüle

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.