Bolu Belediyesi’ne ayrımcılık cezası! Yabancılara yönelik ‘nikah ve su ücreti tarifesi kararı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

25 Nisan 2024 - 09:56

Bolu Belediyesi’ne ayrımcılık cezası! Yabancılara yönelik ‘nikah ve su ücreti tarifesi kararı

Bolu Belediyesi’ne ayrımcılık cezası!  Yabancılara yönelik ‘nikah ve su ücreti tarifesi kararı
Son Güncelleme :

19 Mayıs 2022 - 17:18

1460 Okuma

Geçtiğimiz yıl Bolu Belediye Meclisi Toplantısı’nda, Plan ve Bütçe Komisyonu kararlarının oylandığı toplantıda, kentteki yabancı uyruklulara yönelik su fiyatlarının dolar kuru üzerinden tahsil edilmesini ve yabancıların nikah ücretlerinin ise 100 bin TL olmasını içeren maddelerin de bulunduğu fiyatlandırmalar, CHP ve İYİ Parti’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilmişti.

Kabul edilen karara göre kentte yaşayan ve mekanik sayaç kullanan Türk vatandaşlarından su ücretinin metreküpüne 2,5 TL tahsil edilecekken, yabancılardan ise tahsilat 2,5 dolar olarak yapılacak. Ayrıca dijital sayaç kullanan Türk vatandaşı suyun metreküpü için 4,5 TL ödeyecekken, yabancılar ise 4,5 dolarlık ücret ödeyecek. Bunun yanı sıra yabancıların, Bolu Belediyesine nikah için başvurması halinde ise nikah ücreti olarak 100 bin TL istenecek.

Oy çokluğuyla kabul edildi! Bolu’da yabancılara su dolarla, nikah 100 bin TLHaberi Görüntüle

Bolu Belediyesi'nin su ve nikah kararına soruşturma

İçişleri Bakanlığı duyurdu!Bolu Belediyesi’nin su ve nikah kararına soruşturmaHaberi Görüntüle

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.