AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten önemli açıklamalar | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 21:14

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten önemli açıklamalar

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten önemli açıklamalar
Son Güncelleme :

19 Mayıs 2022 - 17:17

1700 Okuma

Sözcü Çelik’in açıklamalarından satır başları şöyle;  Böylesi önemli günü, İstiklal mücadelesi için kilit taşı önemindeki günün gençlerimize atfedilmiş olması da ayrı bir kıymete sahiptir. Bu büyük bayramımızı kutluyoruz. Atatürk’ün ve milli mücadelenin o gün için gösterdiği kararlılığın bugün içinde aynı yol göstericiliğe sahip olduğunu görüyoruz.

NTV MUHABİRİ ÖZLEM SARIKAYA YURT’UN VEFATI

Çok değerli bir meslektaşınızı kaybettiniz. Özlem Sarıkaya Yurt’u kaybettik genç yaşta. Bu hepimizi çok üzdü. Allah rahmet eylesin. 18-20 Mayıs günleri tarihi açıdan çok önemli bir gün. Kırım Tatarlarının yaşadıkları trajedinin yıl dönümü. Bugün de verilen mücadelenin aynı şekilde devam ettiğini görüyoruz. Kırım Tatarı kardeşlerimizin hepimizin şehidi olan kardeşlerini rahmetle anıyoruz.

TERÖRLE MÜCADELE VURGUSU

Terörle mücadele konusundaki kararlılığımız aynen sürüyor. Hem yurt içinde hem yurt dışında operasyonlar devam ediyor. Her geçen gün terör örgütlerine verilen siyasi ve askeri desteklerin nasıl verildiğine dair yeni bilgilere ulaşıyor.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA’NIN NATO ADIMI

Tam da bu bağlamda bugünlerde İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği tartışıyor. AK Parti açısından NATO üyeliğinin ilke, prensip, kurallara bağlı olarak yürütülmesi her zaman bağlı olundu. Müttefiklerimizden bazıları başta olmak üzere Türkiye’nin düşmanı olan örgütlere verilen askeri destekleri sayın Cumhurbaşkanımız yüksek sesle ifade etti. 11 Eylül’den sonra terörizm net bir şekilde mücadele hedefi olarak ele alınmıştı. Türkiye’nin terörle mücadelesinde aynı desteğin verilmesine şahit olmadık. Türkiye bu mücadeleyi verirken müttefiklerimiz patriotları kendi ülkelerine götürdüler.

“NATO’YA ÜYE OLACAK ÜLKELER TERÖRLE MÜCADELE BAĞINI KESMESİ GEREKİR” Net şekilde şunu söylüyoruz; sizin bu destekler bize askerimize, vatandaşımıza saldırı olarak ortaya çıkıyor. Bu hiçbir şekilde kabul edilemez. PKK ve YPG’ye verilen destek her şekilde siyasi açıdan ilkesiz ve gayri ahlakidir. Diğer bölgelerde DEAŞ var, oradan çekilmemizi istemiyorlar. PKK ve YPG’nin olduğu bölgeden çekilmemiz gerektiğini ifade ediyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi açık, olarak NATO’ya üye olacak ülkelerin terörle bağını kesmesi gerekir. Özellikle Lüksemburg Dışişleri Bakanı’nın bu meseleyi hiçbir şekilde anlamadığını gösteriyor.

‘İSVEÇ’İN PKK VE YPG’YE DESTEK VERDİĞİ NET ŞEKİLDİ GÖZÜKÜYOR’

Türkiye hem kendi güvenliği hem NATO’nun içindeki konsensüs bakımından bunları dile getiriyor. Oy birliğine karar alacağına göre o sebeple kurallara, ilkelere, prensiplere uygun şekilde yeni üyeliklerin ele alınması gerekir. Avrupa polis teşkilatının raporları açık ve net şekilde gösteriyor ki, İsveç’in PKK ve YPG’ye destek verdiği net şekilde gözüküyor. İsveç Savunma Bakanı PKK’nın Suriye’nin başındaki şahısla zoom üzerinden toplantı gerçekleştiriyor. Sorun şudur; NATO bir güvenlik örgütüdür, bu örgütün mücadele alanı küresel terörizmidir, siz doğrudan NATO üyesi ülkenin hedef olarak gösterdiği terör yapılarıyla temas içindesiniz ve destek veriyorsunuz. Bu örgütler sizin ülkelerinizde para topluyorlar. Bu para silah olarak geri dönüyor.

Ömer Çelik’ten ‘sığınmacı’ açıklaması:Sonsuza kadar kalmayacaklarHaberi Görüntüle

Ömer Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na 'İzzetebegoviç' tepkisi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRÖmer Çelik’ten Kılıçdaroğlu’na ‘İzzetebegoviç’ tepkisiHaberi Görüntüle

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.