MEB, Matematik Seferberliği başlattı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 16:06

MEB, Matematik Seferberliği başlattı

MEB, Matematik Seferberliği başlattı
Son Güncelleme :

18 Mayıs 2022 - 16:29

1900 Okuma

 

Eğitimde fırsat eşitliğinin kilit taşının matematik öğretimi olduğuna inandığını dile getiren Özer, “Matematik sadece sayısal eğilimi olan öğrencilerimize değil sözel eğilimi olan öğrencilerimize de eşit ağırlığa eğilimi olan öğrencilerimize de lazım. Aslında bu paradigmayı değiştirmemiz gerekiyor” dedi. Matematiğin her insan için, hayatı anlaması, yorumlaması için ve hayatın içerisinde rasyonel bir şekilde yol yürüyebilmesi için gerekli olan bir enstrüman sağladığını kaydeden Özer, “İşte bizler gençlerimizi 21. yüzyılın dünyasına bu yeteneklerle yetiştirmek için matematik seferberliğini hep birlikte bugün başlatmış oluyoruz. İnşallah bu, adım adım 81 ile ve 922 ilçemize yaygınlaşarak çok güzel başarı hikâyeleri ortaya çıkacak” ifadelerini kullandı.

Bakan Özer, 4. sınıftan 12. sınıfa kadar destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında iller ve ilçelere matematik yaz okulları açılacağının müjdesini de verdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.