FAİK YİĞİT İLE GÖKHAN DEMİRCİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 07:42

FAİK YİĞİT  İLE GÖKHAN DEMİRCİ 

FAİK YİĞİT  İLE GÖKHAN DEMİRCİ 
Son Güncelleme :

17 Mayıs 2022 - 14:40

2910 Okuma
Daha yeni kulüp, 2007’de kuruldu. Henüz 15 yaşında, oynayanlarla yaşıt neredeyse. İki muhteşem isim var Buca Efelerspor’da. Başkan Faik Yiğit ile Antrenör Gökhan Demirci. Uyum içinde, takımı başarıdan başarıya koşturtuyorlar.
Önce Enis Doğan attı golünü. Aydın Büyükşehir Belediyespor’u uzatmada Osman Küpeli’nin golüyle yendiler, Manisa şampiyonu oldu Buca ekibi. Hastane Bayırı GSK’yi 2-0, Kızılcabölükspor’u 3-1 yendi. Türkiye genelinde en başarılı 20 takım arasına girdi iki İzmir ekibimiz. Başarılarınız devam etsin gençler. Buca’nın gençleri emin ellerde. Kolaylıklar, huzur ve başarılar diliyorum. Faik Yiğit ile Gökhan Demirci kardeşlerim Buca’nın ve de İzmir’in adını çok iyi duyurdunuz. Var olun. Sevgi ve saygılarımla…
SALON YOKSA SPORCU NE YAPSIN ?
Olsun olmalı da tamam da. Önce sporcular olmalı öyle değil mi ? Sporcuya yer göstermezsen, forma, malzeme vermezsen. Nasıl olacak bu iş ? Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün harika sözüne yer vermişler girişte; ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’. Çok güzel de. Bir de o sözün hakkını vermek gerekmez mi ? Sporcu olacak ki, spor yaptıracaksın ki. Ahlaklı, zeki ve çevik bir nesil gelsin. 2 yıldır ev hapsindeler. Koşamadılar, oynayamadılar, çocukluklarının hakkını veremediler.  Yürümeyi, koşmayı unuttular. Penguen gibi hareket eder oldular. Hem de tam çağında. Psikolojileri bile bozuldu. Enerjilerini boşaltmaları, hareket etmeleri gerektiği halde. Şimdi de ‘gelmeyin’ diyorlar, resmen. Buca Süleyman Şah Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonu’n spor yapmaya çalışan 300’e yakın hem de lisanslı Ege Zirve Spor Kulübünün minik voleybolcu, basketbolcularını salona almıyorlar. Bahane, mazeret, yıllardır hep aynı, tadilat, tamirat. Şimdi mi zamanı. Başka da yakında salon yok. Parkta, sokakta, betonda voleybol mu basketbol mu oynanır ? Yazık bu çocuklara, geleceklerini yakmayın. Bürokrasi engel değil, destek olmalıdır. Her şeyin bir çaresi vardır. Hele ki konu insansa, cansa, sporsa…
HEM CENTİLMEN HEM ŞAMPİYON
İki genç takımımızdan biri Manisa’da biri Marmaris’te şampiyonluğa koştu. Buca Efelerspor ile Karşıyaka Güzeltepespor. Gönülden tebrikler. İzmir’de gruplarında birinci oldular. Güzeltepespor’u izledim çok iyi takım. Hem centilmen hem başarılar. Daha ne olsun. İzmir bundan daha güzel temsil edilebilir mi ? Daha ilk maç, Güzeltepespor 1-0 önde, dakika 25. Golü atsa işi bitirecek. Onlar ne yaptı. Önce can dediler. Golden vazgeçtiler. Rakip kalecinin yüzüne top çarptı. Bir şey göremez haliyle, top boşta. Kale de gol atmaya çok müsait. Yılardır tanıdığım insan evladı Arap Öztürk kenardan bağırdı ‘at topu dışarı’. Celal Meriç de kaleye yerine dışarı attı, topu. Buna rağmen yine de maçı da kazandılar, gruptan da çıktılar. Demek ki neymiş centilmenlik, başarıya engel değilmiş. Para için bunu yapmayan, yapamayan süperlere örnek olsun. Tebrikler gençler, Arap Öztürk, Şahverdi Aydemir, Barış Çiçeker, Tuncay Kiltepe ve de herkes, hepinize tebrikler. Doğru yoldasınız, devam.
İSMİNİZLE YAŞAYIN
Ege Telgraf sayfalarında yazıyoruz, aktarıyoruz. Çalışanın, taş üstüne taş koyanın hakkını da veririz. Oraları yan gelip yatma, basamak atlama, reklam yeri de değil. Sağ olsunlar sesimize kulak veriyorlar. İki yıldır yazmaktayım. Liglere, vefat etmiş veya yaşayan değerlerimizin, güzel insanlarımızın verilmeli diye. Verdiler, veriyorlar da Allah razı olsun. ASKF ile İl Temsilciliği de onay verdi. İsimlerini güzelliğine bakar mısınız? Onur Sorguç İzmir U11 ligi Şenliği, Özge Kanbay İzmir U12 Şenliği. Spor aleminde takdir gördü. UVMK da Ulusal Veteran Masterler Konfederasyonu da Mehmet Erdoğan, Cevdet Çağlar, Yücel Biçer, Kerimcan Eltan, Özlem Mehmet Oput, Fehmi Balıkçı ve Fatih Mumcu sezonu adını verdi, gruplara. Emeği geçen, akıl eden, düşünen vefalı dostlara selam olsun. Yetkililerin herkesi tanıması mümkün değil. 40 yıldır bu alemin içindeyiz. Biliriz, tanırız. Kim hak ediyor, kim ne yaptı. Unutmayız, takdir ederiz. Birkaç isim daha yazayım. Bulunsun. Söz uçar yazı kalır. Bu sezon bitti. İsimlerini tek tek yazıyorum. Metin Ok, Sedat Sözer, Muammer Çam, Hikmet Kızak, Dursun Özmen, Hüseyin Barışcan, İsmail Tekoğlu, Arman Acarbay, Ali Rıza Şenol, Yıldırım Uran, Alaettin Kunan, Doğan Emültay, Halil Bıçakçı, Hasan Elidemir, Sebahattin Erbuğa. Daha çok var. Devamı gelecek, haftaya.
HAYAT BU, FUTBOL BU
İzmirspor 3 yıl önce Özçamdibispor’u play-aut maçında yendi. İzmirspor BAL’da kaldı, Özçamdibi SAL’dan çıkamadı. Bu yıl da Çamdibi tarihinin ilk BAL’a çıkan takımı oldu Özçamdibispor. Bu kez de İzmirspor SAL’a düştü. Yer değiştirdiler yani. Ayrıca Eşrefpaşaspor da şampiyon oldu SAL’da oynayacak. İzmirspor ile Eşrefpaşaspor tarihinde ilk kez amatör kümede, aynı ligde, aynı sahada puan mücadelesi verecek. Oluyor futbolda böyle şeyler. Dramatize etmemek gerek. Önemli olan kardeş, dost kalabilmek. Spor da bu demek değil mi zaten.
DAHA TESCİLLENMEDİ Kİ…
Altay düştü mü, Göztepe düştü mü ? Emin misiniz ? Son kararınız mı ? Trabzonspor da şampiyon oldu. Üzülmek gibi sevinmek de çok doğal. Matematiksel diye bir kavram var. Maç bitince de sevineceksiniz tamam da. Gol oluyor, görüntü yönetmeni hemen golü ekliyor. Sol üst köşeye. Hakem golü vermedi ki. Başlama vuruşu yapmadı ki daha. VAR’a gidecek daha. İşte gitti, golü iptal etti. O yazdığı golü sildi hemen yönetmen. Yayıncılık adına da spor etiği adına da rezalet bir şey aslında. Golü silme hakkın yok ki. O zaman hemen ekrana ekleme. Beklesen biraz, doğrusu da bu. Gelelim konumuza. Daha ligler tescillenmedi ki. Bekleyim biraz. Düşen de çıkan da o zaman belli olacak. Gün doğmadan neler doğar. Samimiyet iyidir ama resmiyet her zaman, gerçeği gösterir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.