CHP’li başkanlar Mersin’de buluştu | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 12:23

CHP’li başkanlar Mersin’de buluştu

CHP’li başkanlar Mersin’de buluştu
Son Güncelleme :

16 Mayıs 2022 - 0:42

2530 Okuma

Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, buluşmada yaptığı konuşmada Türkiye’nin olağanüstü günlerden geçtiğini ve vatandaşların her gün farklı bir gündemle karşılaştığını ifade ederek şunları söyledi: “Gerçekten her sabah uyandığımızda yeni bir gündem. Türkiye inanılmaz sorunlar içerisinde boğuşuyor. Dün de Canan Kaftancıoğlu ile ilgili yargı kararını protesto etmek ve bu yargı kararını tanımadığımızı ifade etmek için İstanbul’daydık. Gerçekten bu iktidar 31 Mart-23 Haziran seçimlerini hazmedebilmiş değil. Her süreçte ya yargı kararıyla ya belediyelerimizi sürekli teftişlerle ya da belediyelerimize sürekli baskı kurarak, kamu kaynaklarını kapatarak, Meclisteki çoğunluğunu kullanarak çalıştırmamak, hizmet vermesini engellemek için her şeyi yapıyorlar. Sonuçta bizim belediyelerimizde farklı partilere, iktidar partisine destek veren vatandaşlarımız yok mu?”

‘Ceberut iktidar’

CHP’li Belediye Başkanlarının hiç kimseyi ayırt etmeden, dışlamadan, ötekileştirmeden hizmet verdiğini vurgulayan Torun, “Ama bu ceberut iktidar maalesef her anlamda belediyelerimizin önünü kesiyor” dedi. Buluşmaya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dışındaki CHP’li 10 Büyükşehir Belediye Başkanı katıldı.

Toplantının ardından ortak açıklama yayımlayan belediye başkanları, şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizdeki ekonomik zorlukların yanı sıra siyaset ve hukuk alanında yaşanan güncel gelişmeleri de değerlendirdik. Bu çerçevede İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan soruşturma, talep edilen siyaset yasağı ve yürütülen davadaki cezalandırma istemini hukuki açıdan endişe verici buluyoruz. CHP İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’na yönelik siyaset yasağını da içeren Yargıtay kararını kabul edilemez görüyoruz. Verilen kararların hukuki değil, yıldırma amacı taşıyan siyasi kararlar olduğu son derece açıktır.”

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.