KPSS LİSANS başvuruları hangi tarihlerde alınacak? ÖSYM 2022 KPSS lisans-önlisans-ortaöğretim başvuru tarihleri… | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 11:45

KPSS LİSANS başvuruları hangi tarihlerde alınacak? ÖSYM 2022 KPSS lisans-önlisans-ortaöğretim başvuru tarihleri…

KPSS LİSANS başvuruları hangi tarihlerde alınacak? ÖSYM 2022 KPSS lisans-önlisans-ortaöğretim başvuru tarihleri…
Son Güncelleme :

13 Mayıs 2022 - 14:49

1430 Okuma

KPSS başvuru tarihleri sınavı katılacak olan adaylar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Adayların mezuniyet derecelerine göre üç farklı şekilde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans, Önlisans ve Ortaöğretim olarak üç ayrı sınav olarak gerçekleştiriliyor. KPSS sınavlarında Lisans sınavı için başvuru işlemleri Mayıs-Haziran ayı içerisinde Önlisans başvuruları, Ağustos ayı içerisinde ve son olarak Ortaöğretim başvuruları ise Eylül ayı içerisinde alınacak.

KPSS 2022 LİSANS BAŞVURU TARİHLERİ

KPSS 2022 Genel Kültür-Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavları için başvurular 24 Mayıs 6 Haziran tarihleri arasında ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden alınacak. Başvuru kılavuzu yayımlandıktan sonra başvuru ücreti ve tüm detaylar belli olacak

2022 KPSS ÖNLİSANS BAŞVURULARI NE ZAMAN ALINACAK?

2022 KPSS Önlisans başvuruları 3-15 Ağustos tarihleri arasında alınacak

KPSS ORTAÖĞRETİM BAŞVURULARI NE ZAMAN ALINACAK?

2022 KPSS Ortaöğretim başvuruları ise 1-13 Eylül tarihleri arasında ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden alınacak.

2022 KPSS SINAV TARİHLERİ

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları 31 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek.KPSS Alan Bilgisi sınavı 6-7 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 14 Ağustos’ta uygulanacak.KPSS Önlisans 2 Ekim tarihinde yapılacak.KPSS Ortaöğretim 6 Kasım günü gerçekleştirilecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.