ALT YAPIN YOKSA SEN DE YOKSUN | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 23:38

ALT YAPIN YOKSA SEN DE YOKSUN

ALT YAPIN YOKSA SEN DE YOKSUN
Son Güncelleme :

10 Mayıs 2022 - 21:54

840 Okuma
Yıl 2015. İzmirspor A Gençler Ligi’nde Türkiye Şampiyonu oldu. Dönemin kulüp yöneticilerinden iki şahsa dedim ki, ‘Bu takımı olduğu gibi A takıma alın, iki üç tecrübeli ağabeyi de ilave edin, bu cengaverler amatör kümeden kurtarır’. Sevgili spor insanı Seyit Mehmet Özkan ilk önce İzmirspor’u istediğinde, ‘İkinci adam olamayız’ deyip reddedenler gibi, hemen yanıt geldi. Tam da yeniliğe, fikirlere kapalı, ‘istemezük kafası’. ‘Takım düşerse hesabını verecek misin’. ‘Veririm Bayramyeri meydanında assınlar’ dedim. Eşrefpaşalıyız ya. Tabii ki de ne yaptılar. Toptan, futboldan, insandan anlamadıkları için. O çok başarılı gençlere şans vermediler. Yazık oldu, güzelim takım dağıldı. Zira İzmirspor’a düşman olan böyle yapmazdı. Cesaret edemediler, korktular. A takım mı ne oldu, küme düştü. Hesap verecek misin diyen yöneticiler mi ne oldu. Hesap vermedi. Gayet rahatlar, ellerini kolları sallaya sallaya dolaşıyorlar. Katlettikleri güzelim takım da kulüp de orda duruyor. Yerinde sayıyor.
ÖZER YURTERİ’NİN EMEKLERİ BOŞA MI ?
Yıllar sonra ikisini bir arada gördüğümüz için şükrettiğimiz, Göztepe de Altay da alt yapıya güvenmedi, küme düştü. Doldurdular yabancılarla. İlhan Palut gibi Ünal Karaman gibi gençlere değer veren hocaları yolladılar. Alt yapıdaki gençlere şans vermediler. Göztepe’nin çocuğu Ege Özkayımoğlu bile daha yeni yeni, küme düşünce akıllarına geldi. Balçova Sahası’nda izledim. U-17’de öyle harika gençler var ki. Onları oynatsanız bu takım düşmezdi. Göztepe’nin efsanesi Özer Yurteri tribündeydi. Sıcak, güneşli havada gençleri izliyor.  Niye, deli mi bu adam ? Tek amacı var çok sevdiği bu gençleri, çok sevdiği Göztepe’ye kazandırmak. Bekleyip, göreceğiz. A takımda oynatmayacaklar, dağılacaklar. Sonra yüksek fiyata geri alacaklar, maharet gibi. Yuvaya döndüler diye yazacağız biz de.  Yemezler. Tenezzül bile etmediniz. Bir sorsanız, Özer hocama, vallahi de bu takım düşmezdi. Bu arada Altınordu da yabancı oynatsaydı, düşmüştü. Evlatlarıyla yaşama tutundu.
NURİ ADIGÜZEL NERDE HABERİNİZ VAR MI ?
Altay’a gelelim Mustafa Denizli’yi getirmek dışında, alt yapıyla ilgili bir şey yapıldı mı ? Bir kere en başta, Altay’da görev yapmış, oynamış teknik adamları göreve getirilmeliydi. Kesin karar, prensip imiş. İstenmedi. Oysa, öz, gerçek, hakiki Altaylılık ruhu böyle değil. Böyle Her şey Altay için. Geldiği gibi, düştü koskoca Altay. Süper Lig’de toplam yıl olarak en çok oynayan kulüp. Ha pardon, takım düşünce, o tonla para verdiğiniz yabancılar formayı çıkardı. Nankörlük etmeyeyim alt yapıdan yetişen Nurettin Küçükdeniz’i oynattılar. 18 yaşında, yine de sevindim. Fenerbahçe bile, 17 yaşındaki Arda’ya güvendi, forma verdi. İş işten geçtikten sonra alt yapıdan yetişen Nurettin, nihayet sahada. Nice futbolcular yetiştiren Nuri Adıgüzel hocam nerde, haberiniz var mı ? Kusura bakmayın yeni sezonda, nacizane de olsa. Altay’a da Göztepe’ye de destek vermeyeceğim. Nasıl olsa bil(me)diklerini okuyorlar. ‘Haydi Altay Göztepe’ Süper Lig’e’ filan yazınca da kendimi kirlenmiş, aldatılmış, kullanılmış hissediyorum. Ben de bir insanım, duygularım var. İzmirliyim, onurla, gururla.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.