‘Gelin safları sıklaştıralım’ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 00:34

‘Gelin safları sıklaştıralım’

‘Gelin safları sıklaştıralım’
Son Güncelleme :

21 Nisan 2022 - 10:57

2780 Okuma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘kardeşlik ve kucaklaşma seferberliği’ başlattıklarını açıklayarak, “Besmelemizi çekip yeni bir heyecan ve azimle tekrar yola revan oluyoruz… Bilhassa bir dönem partimiz içinde yer almış ancak farklı sebeplerle teşkilatlarımızdan kopmuş kardeşlerimize ulaşmaya özel önem ve öncelik veriyoruz. Tüm kardeşlerime özellikle de gençlerimize samimi bir çağrıda bulunmak istiyorum: Gelin saflarımızı sıklaştıralım, ahdimizi tazeleyelim” dedi.

Erdoğan partisinin grup toplantısında özetle şunları söyledi:

KENDİ VATANSEVERLERİMİZLE: Bizler şehit yakınlarımızla, emniyet mensuplarımızla, askerlerimizle, sanatçılarımızla, sporcularımızla bir araya geliyoruz. Muhalefet, yandaşlarıyla birlikte, Boğaz manzaralı beş yıldızlı lüks otellerin kral dairelerinde halkçılık oynarken, biz kendi vatanseverlerimizle birlikte vatandaşlarımızın yanında, gönül coğrafyamızdaki ihtiyaç sahiplerine de ulaşmanın mücadelesini veriyoruz.

KUCAKLAŞMA SEFERBERLİĞİ: AK Parti teşkilatları olarak kardeşlik ve kucaklaşma seferberliği başlatıyoruz. Besmelemizi çekip yeni bir heyecan ve azimle tekrar yola revan oluyoruz… Hangi siyasi partiye mensup olursa olsun hiçbir ayrım yapmadan, 85 milyonun her bir ferdine ulaşmayı hedefliyoruz. Bilhassa bir dönem partimiz içinde yer almış, AK Parti çatısı altında bu ülkeye hizmet etmiş ancak daha sonra farklı sebeplerle teşkilatlarımızdan kopmuş kardeşlerimize ulaşmaya özel önem ve öncelik veriyoruz. Dava kardeşliğimizi yeniden perçinleyerek, kalbi Türkiye için çarpan herkesle irtibatlarımızı güçlendirmeyi istiyoruz.

TÜRKİYE’NİN KİLİT TAŞI: Suriye’den Ukrayna’ya kadar dört bir yanımızda yaşanan hadiseler, AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın Türkiye’nin kilit taşı olduğunu göstermiştir… Milletimiz masayı kimin kurduğunu, kimin yönlendirdiğini, masanın altında kimlerin olduğunu, masada hangi kirli pazarlıkların döndüğünü gayet iyi biliyor. Vatandaşlarımız altılı masanın her gün bir yenisi patlayan skandallarını, bol entrikalı, bol aldatmacalı, bolca yalan, ihtiras ve ihanet dolu bir pembe dizi gibi kimi zaman gülerek kimi zaman utanarak takip ediyor. Sürekli kavga eden, birbirlerine çelme takan, kumpas peşinde koşan 28 Şubat ittifakı bırakın 2023 seçimlerini, Allah’ın izniyle 2023’ü bile göremeyecek.

AHDİMİZİ TAZELEYELİM: Tüm kardeşlerime özellikle de gençlerimize samimi bir çağrıda bulunmak istiyorum: Gelin büyük ve güçlü Türkiye’yi birlikte kuralım. Saflarımızı sıklaştıralım, kavlimizi yenileyelim, ahdimizi tazeleyelim. Kalplerimizi birbirimize yeniden sıkı şekilde kenetleyelim.

MANEVİ İSYAN FELAKETİMİZ OLUR: Elbette sorunlarımız, sıkıntılarımız, sancılarımız var; hepsinin de farkındayız. Her biri üzerinde çalışıyoruz. Şayet yaşadığımız sıkıntılar bizi şükürsüzlüğe ve onun yol açtığı mutsuzluğa hele hele de Allah göstermesin manevi isyana sürüklerse asıl felâketimiz işte o zaman olur. Hamdolsun her karışında can ve mal güvenliğinin olduğu, çalışmak isteyen herkesin iş bulabildiği bir ülkede yaşıyoruz.

GURBETÇİYE ‘YUVAM’ HESABI: Bugün yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza ve dostlarımıza yönelik tasarruf hesaplarıyla ilgili yeni bir uygulamanın haberini kamuoyuna duyurmak istiyorum. ‘Yuvam’ adını verdiğimiz bu tasarruf hesapları, işçi dövizlerinden farklı olarak kur koruması dahil içinde pek çok yeniliği barındıran bir finansal araçtır. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın, mavi kart sahiplerinin ve yabancı ülke vatandaşlarının yararlanabileceği bu yuvam hesabı, döviz cinsinden yüzde 4 getiri garantisi veriyor. TL olarak açılacak hesaplar için de oldukça yüksek ve tatminkâr bir gelir vaat eden bu hesaplar, vatandaşlarımızın ülkeleriyle bağlarını canlı tutmalarını da sağlayacak.

‘İsrail adımları başka Kudüs davamız başka’

(İsrail’in Mescid-i Aksa saldırısı) Bizim BM üyeliği tescillenmiş ve tarafımızca tanınmış her devlet gibi İsrail’le de ilişkilerimiz vardır, olacaktır. Bu devleti görmezden gelemeyiz. Filistin davasını etkin savunmanın yolunun da İsrail ile makul, mantıklı, dengeli bir ilişki sahibi olmaktan geçtiği açıktır. Ancak bu demek değildir ki Kudüs’te ve diğer Filistin topraklarında yaşanan zulümlere, kutsallarımıza yönelik saldırılara rıza göstereceğiz. İsrail ile attığımız adımlar başkadır, Kudüs davamız başkadır.

‘Kandil diye bir yer kalmayacak’

Pençe Kilit Harekâtı ile amacımız hem Irak topraklarını terör örgütü tasallutundan arındırmak hem de ülkemizin sınır güvenliğini garanti altına almaktır. Kahraman askerlerimizin gazaları mübarek olsun… 40 yıllık mücadelemizde teröristlerin kökünü tam kazıyamadık… Bu süreçte HDP bir siyasi parti olmadığını, terör örgütü payandası olduğunu yine ispatladı. İnşallah yakında Kandil diye bir yer kalmayınca bu terör örgütü payandasının varlık sebebi de ortadan kalkacaktır.

‘Briket evler bitince Suriyeli dönüşü başlayacak’

Erdoğan, grup toplantısının ardından soruları yanıtladı. MHP Lideri Bahçeli’nin ‘bayramda ülkelerine giden Suriyelilerin dönmelerine gerek olmadığı’ değerlendirmesi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘Suriyelilerin bayramda  gidişine kısıtlama getirileceği’ açıklamasının hatırlatılması üzerine Erdoğan, şunları söyledi: “Süleyman Bey’in dediği doğrudur. Biz, sığınmacıları kovan değil, kucaklayan bir iktidarız. Kuzey Suriye’deki briket evlerin bitişiyle oralara dönüşleri sağlayacağız. Huzur ortamı sağlayınca zaten kendileri gönüllü olarak dönecek.” Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in emekli ikramiyelerinde artış olmayacağı açıklaması ile ilgili soruya da “Bilgin ne dediyse doğrudur” yanıtını verdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.