Zincir marketler için çarpıcı iddia: Bizi bile tehdit etmeye başladılar | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 10:36

Zincir marketler için çarpıcı iddia: Bizi bile tehdit etmeye başladılar

Kars Milletvekili Yunus Kılıç, zincir marketlerin kasıtlı olarak fiyat artırdığını belirterek, “Bana yazı yazıp, ‘Bizimle ilgili düşünceleriniz bizi zora sokuyor’ diye tehdit ediyorlar. Siyasileri de tehdit eden gıda terörü var” dedi.

Zincir marketler için çarpıcı iddia: Bizi bile tehdit etmeye başladılar
Son Güncelleme :

11 Nisan 2022 - 11:36

1420 Okuma

“Türkiye’nin üretim problemi yoksa gıda fiyatları neden yüksek?” sorusuna Meclis Tarım Komisyonu Başkanı, AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç cevap verdi.

“BURADA KESİNLİKLE KASIT VAR”

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, Kılıç’ın sözlerini aktardığı yazısında özetle şunları kaydetti:

“Burada kesinlikle kasıt var. Mevzu para kazanmak değil, seçimde son yıla girilirken toplumun moralini bozup ona göre siyasi bir tercih yaptırmak istiyorlar. Adamın 15 bine yakın market zinciri var. Beş market zincirinin mesajlarla nasıl anlaştığını da gördük. Büyük bir güç… Gıdayı tüm ülkelerde raflara ulaştıran büyük şirketler var. Bu firmaların gücüne bakarsak, dünyadaki on ülkenin gücünden fazla. Amaçları da hükümet düşürmek.”

SİYASİLERİ BİLE TEHDİT EDİYORLAR

Prof. Kılıç, bu tespiti yaptıktan sonra kendisiyle ilgili şu çarpıcı gerçeği açıklıyor: “Bana yazı yazıp, ‘Bizimle ilgili düşünceleriniz bizi zora sokuyor’ diye tehdit ediyorlar.”

Siyasileri bile tehdit eden bir gıda terörü söz konusu. Bu da sadece fiyat ayarlamaları ve ceza kesmeyle önlenemez. Mutlaka yasal düzenlemeyle tekelleşmenin, güç gösterisinin önüne geçilmeli. Buna paralel olarak da son günlerde AK Parti’nin önerisiyle tartışılan 20 temel gıdaya sabit fiyat meselesi ve üreticiye destek politikaları devreye sokulmalı.”

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN