Kadirov Putin’in planını açık etti | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 10:00

Kadirov Putin’in planını açık etti

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov, Rusya’nın Luhansk ve Donetsk bölgelerini “tamamen özgürleştirdikten” sonra durmayacağını, Kiev’i de ele geçirmeyi hedeflediğini söyledi.

Kadirov Putin’in planını açık etti
Son Güncelleme :

11 Nisan 2022 - 11:35

2870 Okuma

Rusya’ya bağlı özerk Çeçenistan Cumhuriyeti’nin lideri Ramazan Kadirov, Rusya’nın Ukrayna’da sadece Mairupol’e değil, başkent Kiev ve diğer başka kentlere yönelik askeri harekatlar başlatacağını söyledi.

Törenden görüntüler: Rusya'da Kadirov'a korgeneral rütbesi verildiTörenden görüntüler: Rusya’da Kadirov’a korgeneral rütbesi verildi

Ramazan Kadirov; Telegram hesabına yüklediği videoda, Ukrayna’nın doğusundaki Luhansk ve Donetsk bölgelerini “tamamen özgürleştireceklerini”, daha sonra da Kiev ve diğer kentleri alacaklarını belirtti.

Kadirov, “Sizi temin ederim ki, bir adım bile geri atılmayacak” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i destekleyen Kadirov, Putin’in en çok güvendiği isimler arasında yer alıyor.

ABD ve Avrupa Birliği, Kadirov’u, Çeçenistan’da insan hakları ihlalleri yapmakla suçluyor.

Kadirov ise kendisine yönelik tüm suçlamaları reddediyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.