Bucha, Irpin, Gostomel ve Vorzel’i Kiev’e bağlayan geçici köprü açıldı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

24 Nisan 2024 - 08:39

Bucha, Irpin, Gostomel ve Vorzel’i Kiev’e bağlayan geçici köprü açıldı

Ukrayna’nın Kiev bölgesinde Bucha, Irpin, Gostomel ve Vorzel’i başkent Kiev’e bağlayan geçici köprü açıldı.

Bucha, Irpin, Gostomel ve Vorzel’i Kiev’e bağlayan geçici köprü açıldı
Son Güncelleme :

11 Nisan 2022 - 21:01

1400 Okuma

Rusya-Ukrayna savaşı 47 gündür sürüyor. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi’nden Kiril Timoşenko, Telegram hesabından yaptığı paylaşımda Romanivka’da yerleşim yerlerini Kiev’e bağlayan geçici bir köprü açıldığını duyurdu.Bucha, Irpin, Gostomel ve Vorzel’i Kiev’e bağlayan Irpin Nehri üzerindeki köprü için 50’den fazla kişinin 5 gün boyunca aralıksız şekilde çalıştığını belirten Timoşenko, köprünün 245 metre uzunluğunda ve 9 metre genişliğinde olduğunu kaydetti.Timoşenko, Rus askerlerinden kurtarılan şehirlere insani yardım ve inşaat malzemelerinin ulaştırılmasını hızlandıracaklarını vurguladı. Ukrayna ordusu, Rus birliklerinin başkent Kiev’e girişini engellemek amacıyla bazı köprüleri havaya uçurmuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.