Rusya’nın Ukrayna işgali 46. gününde: Tahliye edilen kişi sayısı belli oldu | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 12:31

Rusya’nın Ukrayna işgali 46. gününde: Tahliye edilen kişi sayısı belli oldu

Rusya’nın Ukrayna işgali 46. gününe girdi. Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’da savaşın başlangıcından bu yana tehlikeli bölgelerden tahliye edilen kişi sayısının 704 binin üzerinde olduğu bildirdi.

Rusya’nın Ukrayna işgali 46. gününde: Tahliye edilen kişi sayısı belli oldu
Son Güncelleme :

10 Nisan 2022 - 8:37

1520 Okuma

Ukrayna ile Rusya arasında 2014 yılında başlayan gerginlik, bugün itibariyle işgale dönüşmüş durumda. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 20 Şubat’ta yaptığı açıklamada, ayrılıkçı Donetsk ve Luhansk bölgelerini tanıma kararı almıştı. Modern Ukrayna’nın Rusya’nın desteğiyle kurulduğunu iddia eden Putin, Ukrayna’nın doğusundaki Donbass bölgesinin Rus toprakları olduğunu öne sürmüştü.

Putin’in talimatıyla başlatılan işgal, 46’ncı gününe girdi. Kiev başta olmak üzere, ülkenin pek çok noktasındaki çatışma ve bombardımanlar yaşanıyor. Rus kuvvetleri sahada istediği hızda ilerleyemediği için sivil yerleşimleri de vurmaya başlarken, Batı dünyasından Moskova’yı hedef alan yaptırımlar her geçen gün daha da ağırlaşıyor.

İŞTE RUS İŞGALİNDE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

01:08 Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’da savaşın başlangıcından bu yana tehlikeli bölgelerden tahliye edilen kişi sayısının 704 binin üzerinde olduğu bildirdi. Ukrayna’nın Harkiv ve Mariupol yönlerinde sivillerin tahliyesi için her gün Moskova saatiyle 10.00’dan itibaren insani koridorların açıldığını belirten Mizintsev, “Almanya, Türkiye ve Fransa’nın sivil ve yabancı uyruklu vatandaşların tahliyesi ile ilgili insani girişimlerini kayda alarak Mariupol kentinden Berdyansk şehrine ek koridor sağlanıyor.” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.