Karadeniz’de önemli görev için hazırlıklar başladı! | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 05:25

Karadeniz’de önemli görev için hazırlıklar başladı!

Yavuz Sondaj Gemisi’nin keşif yapılan kuyulara indireceği ve Karadeniz’de üretilecek gazı kuyu başından üretim hazinesine iletecek kuyubaşı vanaları Filyos Limanı’nda deniz tabanına indirilmek için hazırlanıyor.

Karadeniz’de önemli görev için hazırlıklar başladı!
Son Güncelleme :

08 Nisan 2022 - 15:33

1290 Okuma

Kuyubaşı vanaları, içinde bulunan akış ölçer, sensör, dedektör ve çeşitli vana takımlarıyla üretilecek gazı kuyu başından üretim haznesine iletiyor.

İlki Mart ayının sonunda diğeri ise dün Filyos Limanı’na getirilen kuyubaşı vanaları, Yavuz Sondaj Gemisi ve KAŞİF isimli su altı robotuyla deniz tabanına indirilecek.

4 tıra denk 65 tonluk ağırlığa, 5 metre yüksekliğe ve 6 metre genişliğe sahip dev vanalardan 8 tane daha gelmesi planlanıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.