‘Öldü’ denilen örgüt lideri al-Zawahiri ortaya çıktı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

24 Nisan 2024 - 16:28

‘Öldü’ denilen örgüt lideri al-Zawahiri ortaya çıktı

Usame bin Ladin öldükten sonra terör örgütü El Kaide’yi devrealan ve ABD tarafından başına 25 milyon dolarlık ödül konulan Ayman al-Zawahiri, yeni bir video yaınlayarak, Hindistan’daki başörtü direnişinin sembolü olan kadına destek verdi.

‘Öldü’ denilen örgüt lideri al-Zawahiri ortaya çıktı
Son Güncelleme :

06 Nisan 2022 - 12:40

3160 Okuma

Terör örgütü El Kaide’nin lideri Ayman al-Zawahiri, öldü iddialarından uzunca bir süre sonra ortaya çıkarak bir video yayınladı.

al-Zevahiri, El Kaide’nin resmi medya kanadı As-Sahab Media tarafından yayınlanan dokuz dakikalık videoda; Hindistan’da bir okulun öğrencilere getirdiği başörtüsü yasağını kınadı ve Karnataka eyaletinde okulda başörtüsü takan Müslüman öğrenci Muskan Khan’ı övdü.

Terörle mücadele uzmanları tarafından sağlanan çevirilere göre al-Zevahiri, Hindistan’ın pagan Hindu demokrasisinin Müslümanları baskı altına almaya çalıştığını iddia etti ve Fransa, Hollanda ve İsviçre’nin yanı sıra Mısır ve Fas’ı da başörtü karşıtı politikaları nedeniyle “İslam düşmanları” olarak kınadı.

DİRENİŞİN SİMGESİ HALİNE GELMİŞTİ

Geçtiğimiz şubat ayında Hindistan’ın Karnataka eyaletinde okullarda başörtü yasağı getirilmesi, 6 öğrencinin başörtüsü nedeniyle sınıfa alınmaması, eyalette gerginliğe ve yer yer çatışmalara neden olmuştu. Mağdur öğrenciler konuyu yüksek mahkemeye taşırken kadınların başörtüsü takma haklarını korumak için kentte düzenlenen gösterilerde Üniversite öğrencisi Muskan Khan direnişin sembolü haline gelmişti.

Muskan Khan’ın üniversite bölgesinde bir grup öğrenci tarafından sözlü tacize uğradığı görüntüler sosyal medyaya düşmüş ve kısa sürede viral olmuştu. Siyasiler ve gazeteciler de dahil birçok kişi Khan’a destek mesajları göndermişti.

ÖLDÜĞÜ İDDİA EDİLMİŞTİ

al-Zevahiri’nin yaşadığı solunum yolu sıkıntıları nedeniyle 2020 yılında Afganistan’da öldüğü iddia edilmişti ancak bu iddialar hiçbir zaman doğrulanamamıştı.

Mısırlı bir ilahiyatçı, genel cerrahi uzmanı olan Ayman al-Zawahiri, 2011 yılında Usame Bin Ladin’in ölümünün ardından terör örgütünün başına geçmişti.

ABD 25 MİLYON ÖDÜL AÇIKLAMIŞTI

Mısır’da yargılanan ve ölüm cezası alan al-Zawahiri 1998’de ABD’nin en çok arananlar listesine girdi. ABD’nin başına 25 milyon Dolar ödül koyduğu al-Zawahiri 2006’da Pakistan’daki bombalamalardan sonra ölü olarak kabul edilmiş ancak ABD’yi ve eylemlerini kınayan bir video ile yeniden ortaya çıkmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.