Rusya hizmet sektöründe 2020’den beri en sert daralma | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 10:44

Rusya hizmet sektöründe 2020’den beri en sert daralma

Rusya’da hizmet sektörü aktivitesi pandeminin başladığı Mayıs 2020’den beri düşük seviyeye geriledi

Rusya hizmet sektöründe 2020’den beri en sert daralma
Son Güncelleme :

05 Nisan 2022 - 11:33

1280 Okuma

Rusya’da talebin ve yeni siparişlerin azalması nedeniyle hizmet PMI endeksi Mart’ta 52.1’den 38.1’e geriledi. Bu, pandemi etkilerinin hissedilmeye başlandığı 2020’den beri en düşük seviye olarak kayda geçti.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini 46’ydı. Endeksin 50’nin altında değer alması sektörde daralmaya işaret ediyor.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle Mart ayında ülkede enflasyonist baskılar derinleşti. Rusya’nın hizmet sektöründe yer alan şirketlerin üretim maliyetlerinde seri artışlar yaşarken maliyet enflasyonu anketin yapılmaya başladığı 2001 Ekim’inden bu yana en yüksek seviyeye yükseldi.

Bloomberg Economics “PMI verileri geniş çaplı daralmanın başladığını gösteriyor. Fiyatlardaki artış, tedarik zinciri sıkıntıları ve ihracattaki duraksama daha uzun süreli ve daha derin bir resesyon olabileceğine işaret ediyor” değerlendirmesini yaptı.

AB ve ABD’nin uyguladığı sert yaptırımlar nedeniyle Rusya’nın modern tarihindeki en derin resesyona girebileceği ifade ediliyor. Rusya Merkez Bankası rubledeki sert düşüşü kontrol etmek ve enflasyonla mücadele etmek amacıyla politika faizini yüzde 20’ye yükseltmişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.