Son iki yıldaki fiyat farkı ortaya çıktı: Sebze ve meyve halde bile el yakıyor | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 14:24

Son iki yıldaki fiyat farkı ortaya çıktı: Sebze ve meyve halde bile el yakıyor

Fiyatların arttığı sebze ve meyveye yaklaşılmıyor. Pandeminin başında halden çıkış fiyatı 1,5 TL olan domatesin bugünkü fiyatı ise 17 lira. Benzer durum diğer sebze ve meyveler için de geçerli.

Son iki yıldaki fiyat farkı ortaya çıktı: Sebze ve meyve halde bile el yakıyor
Son Güncelleme :

01 Nisan 2022 - 9:48

1330 Okuma

Pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşı derken gıda ürünlerinin fiyatları katlandıkça katlandı.

Türkiye’nin sebze ve meyve ambarı Antalya’nın üretim üssü Kumluca’daki hal fiyatlarının 2 yıldaki değişimi şoke etti.

Pandeminin henüz yeni başladığı 30 Mart 2020 tarihinde 1,50 lira olan domatesin bugün hal çıkış fiyatı 14-17 lira, 1,80 lira olan salatalığın kilo fiyatı ise 6-7 lira.

Aynı şekilde; 5 lira olan biberin fiyatı 18, 2 lira olan patlıcanın fiyatı 18, 8 lira olan fasulyenin fiyatı 30 lirayı buluyor.

Son 2 yılda fiyatların 8-10 kat arttığı dikkat çekerken, pandemi öncesindeki yıllık artışın yüzde 20 seviyesinde olduğu da görülüyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.