Son dakika haberi: ABD, Kıyamet Günü uçağını havalandırdı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 10:49

Son dakika haberi: ABD, Kıyamet Günü uçağını havalandırdı

Son dakika haberi: ABD Hava Kuvvetleri’nin nükleer bombaya dayanıklı “kıyamet günü uçağı” E-4B Nightwatch (Gece Nöbeti), Rusya-Ukrayna krizininin gölgesinde eğitim uçuşu gerçekleştirdi.

Son dakika haberi: ABD, Kıyamet Günü uçağını havalandırdı
Son Güncelleme :

04 Mart 2022 - 14:58

1360 Okuma

Son dakika haberi: Boeing 747 model yolcu uçaklarının modifiye edilmesiyle tasarlanan Boeing E-4B adlı uçak, ABD’nin Nebraska eyaletinde eğitim uçuşu gerçekleştirdi.

Eğitim uçuşunun, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in nükleer kuvvetleri alarma geçireceğini açıklamasından kısa bir süre sonra yapılması dikkatleri çekti.

4,5 SAAT UÇTU

ABD Hava Kuvvetleri’nin (USAF) bir üssünden kalkan uçak, Chicago’ya doğru 4,5 saatlik bir uçuşu tamamladı ve sonra geri dönerek üsse indi.

Bu sorti sırasında uçağa balistik füzeleri takip etmek için kullanılan havadan ihbar ve kontrol jetlerinin eşlik ettiği bildirildi.

E-4B, ABD ordusunun 1970’lerden beri bakımını yaptığı “Nightwatch (Gece Nöbeti)” uçak filosunun bir parçası.

ABD’NİN KIYAMET GÜNÜ UÇAĞI E-4B NIGHTWATCH (GECE NÖBETİ) NEDEN BU KADAR ÖNEMLİ?

ABD’nin “Kıyamet Günü” olarak adlandırılan E-4B Nightwatch uçağı, meydana gelebilecek herhangi bir nükleer saldırı/savaş karşısında komuta merkezi olması için tasarlanmış ve donatılmıştır.

USAF tarafından işletilen E-4B Nightwatch uçağı, oldukça üst düzey teknolojiye sahip olmakla birlikte, bir askeri stratejik komuta ve kontrol uçağı olma özelliği göstermektedir.

Diğer adıyla Gece Nöbeti uçağı olarak tanımlanan E-4B Nightwatch uçağının dış kaplamasın dizaynı, olası bir nükleer saldırı sonucu zarar almayacak şekilde oluşturulmuştur.

E-4B Nightwatch uçağı konum olarak, Nebraska yakınlarındaki Offutt Hava Kuvvetleri Üssü’nde bulunan 595. Komuta ve Kontrol Grubunun 1. Hava İndirme Komutanlığı ve Kontrol Filosu’nun envanterinde yer almaktadır.

ABD Hava Kuvvetleri’nin hizmetindeki Boeing 747-200 uçaklarının neden uçurulduğu konusuna dair henüz açıklayıcı bir bilgi verilmedi.

E-4B Nightwatch uçaklarının hiç şüphesiz en can alıcı özelliklerinden bir tanesi yakıt takviyesi alarak 1 hafta boyunca havada kalabilmesidir.

E-4B Nightwatch uçaklarının bir diğer önemli özelliği, ileri seviyede güvenli iletişim sistemleri sayesinde ABD’nin nükleer kuvvetlerinin savaş anında da temas halinde kalmasına fırsat sağlayabilecek.

Gizli bir rota üzerinde dolanarak nükleer saldırıya hedef olabilecek bölgeleri gözlemleme özelliğiyle de bilinen E-4B Nightwatch uçağı bir nükleer saldırı esnasmda yayılan ve bilgisayar sistemlerini kullanım dışı bırakan elektromanyetik radyasyon dalgasına karşı da korunma özelliği gösterecek.

ABD başkanlarının Kuzey Amerika dışına yaptığı diplomatik seyahatlerde de başkanın uçağına eşlik etmesiyle ve acil bir durumda hazır olması için, başkanın varış yerinin yakınındaki ikinci bir hava alanına konuşlanmasıyla biliniyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.