Karabağlar’da 99. yıl coşkusu | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 20:21

Karabağlar’da 99. yıl coşkusu

Karabağlar’da 99. yıl coşkusu
Son Güncelleme :

30 Ağustos 2021 - 22:03

1930 Okuma

Emperyalizme karşı verilen destansı mücadelenin dönüm noktalarından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yılı Karabağlar’da coşkuyla kutlandı.

Kutlamalar kapsamında ilk tören, Karabağlar Kaymakamlığı’ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Törende, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Kaymakamı Cemil Özgür Öneği ve Karabağlar Garnizon Komutanı Personel Albay Tarık Çetin Aktaş’la birlikte anıta çelenk sundu. Siyasi parti ilçe başkanları ve temsilcileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri de törende yer aldı.

Karabağlar Belediyesi bayram coşkusunu ilçede yaşatmak için “Zafer Turu” gerçekleştirdi. Türk bayrakları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk posterleri ve kırmızı beyaz balonlarla süslenmiş araçlar, ilçe sokaklarını marşlar eşliğinde turladı. Türkiye Motosiklet Kulübü (TÜRKMOK) üyelerinin de motosikletleriyle renk kattığı konvoy, evlerinin balkonlarına, pencerelerine çıkan vatandaşlar tarafından coşkuyla selamlandı. İşyerlerinde, sokakta olan vatandaşlar da konvoydaki araçlardan çalınan marşlara alkışlarla eşlik ettiler.

Başkan Selvitopu karşıladı

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da konvoyu Sırrı Atalay Caddesi’nde karşıladı. CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Aydan Tör, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın yer aldığı buluşmada, meşaleler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra İstiklal Marşımız okundu.

Törenin ardından Başkan Selvitopu, Türkbay ve katılımcılar, bandoyla birlikte cadde boyunca yürüyerek vatandaşların bayramını kutladılar. Yürüyüş sırasında ayrıca vatandaşlara Türk bayrakları dağıtıldı.

Başkan Selvitopu ve katılımcılar, yürüyüş sonrası Selvili Mahalle Muhtarlığı önünde düzenlenen Zafer Bayramı buluşmasında da yer aldı. Başkan Selvitopu çocuklar ve vatandaşlarla günün anısına fotoğraf çekildi.

Başkan Selvitopu, 30 Ağustos ruhunu ve coşkusunu Karabağlar’da yaşatmayı sürdüreceklerini vurgulayarak, “Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm milli mücadele kahramanlarımızın açtığı zafer yolunda ilk günkü gurur ve inançla yürüyoruz. 99 yıl önce kazanılan bu kutlu zafer uğruna savaşan şehitlerimizi, gazilerimizi milletçe rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.