Son dakika haberi: İsrail’den ‘Türkiye yardım teklifini reddetti’ iddiasına yalanlama | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 07:25

Son dakika haberi: İsrail’den ‘Türkiye yardım teklifini reddetti’ iddiasına yalanlama

Son dakika haberi: İsrail Dışişleri Bakanlığı, “İsrail’in yangına karşı Türkiye’ye yardım teklifinde bulunduğu ancak Ankara’nın geri çevirdiği” iddiasına yalanladı.

Son dakika haberi: İsrail’den ‘Türkiye yardım teklifini reddetti’ iddiasına yalanlama
Son Güncelleme :

02 Ağustos 2021 - 17:44

2110 Okuma

Son dakika haberi: İsrail Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin pek çok ilinde çıkan yangınlarda hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Türkiye’deki orman yangınlarının neden olduğu felaketin ardından İsrail halkı yaralıların bir an önce iyileşmesi için dua ediyor ve hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini gönderiyor.” ifadesine yer verildi.

Öte yandan İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Hait, sosyal medyada yer alan “İsrail’in yangına karşı Türkiye’ye yardım teklifinde bulunduğu ancak Ankara’nın bunu geri çevirdiği” yönündeki iddiaların doğru olmadığını söyledi.

Yangınların başlamasının ardından Türk yetkilerle konuştuklarını belirten Hait, zaruri olması halinde İsrail’in yardım teklifinde bulunabileceğini sözlerine ekledi.

Uluslararası yardımların neden hepsi kabul edilmiyor: Pakdemirli'den son dakika açıklaması

YALANI SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTILAR

Anadolu Ajansı Ortadoğu ve Kuzey Afrika Editörü Turgut Alp Boyraz, sosyal medyada yayılan iddiaları İsrail Dışişleri Bakanlığı’na sordu. Boyraz, aldığı cevabı sosyal medya hesabından paylaştı.

Bazı sosyal medya hesapları şöyle bir iddiada bulunuyor: “İsrail yangınlara karşı Türkiye’ye yardım teklifinde bulundu ancak Ankara bunu reddetti”

Bu iddiayı İsrail Dışişleri Sözcüsü @LiorHaiat’a sordum, bunun doğru OLMADIĞINI söyledi. pic.twitter.com/NFMAZ91e9s

— Turgut Alp Boyraz (@turgutalpboyraz) August 2, 2021

Dışişleri Sözcüsü Hait, Boyraz’a şu açıklamaları yaptı:

“İsrail’in yardım teklif ettiği ve Türkiye’nin bunu reddettiği doğru değil. Bizim söylediğimiz şu; Türk yetkililerle konuşuyorduk ve kendileri mücadeleyi sürdürdüklerini söylediler. Tabi eğer zaruri olur ise İsrail yardım teklifinde bulunabilir.”

İsrail genelinde Kasım 2016’da yaşanan yangınlarla mücadele etmek için Türkiye bu ülkeye yangın söndürme uçağı göndermiş, dönemin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da bu desteğinden ötürü Ankara’ya teşekkür etmişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.