Rus girişimci Pavel Durov, VK ve Telegram gibi sosyal medya uygulamaların kurucularından olarak biliniyor. Bu önemli isim, akıllı telefonlarımızın güvenliğiyle ilgili bazı hedefleri suçladı. iOS‘in ve Android‘in babaları olan Apple ve Google, Rus girişimci tarafından hedef gösterildi. Durov’un suçlamasına göre bu iki şirket, telefonlarımızın hacklenmesinin baş sorumlusu konumunda.

Uzmanlar, Windows 11 indiren internet kullanıcılarını kötü amaçlı yazılımcılara karşı uyardı. İşte dikkat edilmesi gerekenler…

Telegram kurucusuna göre Apple ve Google, telefonlarımızın hacklenmesinden sorumlu

Son günlerde siber güvenlik dünyasını Pegasus adındaki bir virüs ilgilendiriyor. Bu virüsün devlet başkanları başta olmak üzere pek çok önemli ismi hedef aldığı söyleniyor. Epey büyük bir boyuta ulaşan söylentilerin ardından Fransa Başkanı Macron’un telefonu için bir çeşit güvenlik önlemleri bile alınmıştı.

Pavel Durov, daha önce siber güvenlik ihlallerinden dolayı Apple’ı suçlamıştı fakat bu defa Google’ı da hedef aldığını görüyoruz. Durov’a göre Apple ve Google bu tehditlerin farkında olsa da yeterli önlem almıyor. Tüm dünyadaki akıllı telefon kullanıcıları bu iki şirketin güvenlik politikalarına tabi olduğu için casus yazılımlar cirit atıyor.

Durov ayrıca bu tip yetersiz önlemlerin insanlık için bir gerileme olduğunu düşünüyor. Zira tüm dünya haberleşme için akıllı telefonları kullanıyor ve güvenliğimizden sorumlu iki şirket önlem almazsa bizim de yapabileceğimiz pek bir şey kalmıyor.

Özellikle devlet başkanları ve şirket yöneticileri iletişim konusunda hassasiyet göstermeye başladı. Dönem dönem bazı önemli isimlere siber saldırı yapıldığı haberlerini duyuyorduk, Pegasusvirüsüyle iş ciddileşti. İlerleyen günlerde şirketlerin ne gibi önlemler alacağını göreceğiz.

shiftdelete